Historiske kendisser: Sådan vil vi bruge vi vores indefrosne feriepenge 4.89/5 (18)

Satyren har spurgt en række kendte historiske skikkelser, hvad de skal bruge deres indefrosne feriepenge på. Ny næse, udekøkken, støvletter og en hest lyder nogle af svarene.

Danskerne står lige nu i kø for at hæve deres indefrosne feriepenge. Det samme gør en lang række kendte historiske danskere. Satyren har spurgt nogle af dem, hvordan de vil spendere pengene.

Heldigvis udviser alle samfundssind og støtter danske virksomheder, ganske som regeringen ønsker det.

Margrete Sambiria, enkedronning, køber ny hest

 – En ny hest. Helt sikkert en ny hest. Ikke en fisefornem skrøbelig araberhest, som falder død om, bare man sætter sporerne i flanken. Nej, en stor bæredygtig jysk bryggerhest, som går langt på en balle hø og holder til, at jeg rider den hårdt.

Christoffer uden land, konge af Sakskøbing, reparerer skorstenen

– Uha, det er et godt spørgsmål. Der er jo ikke så meget at bruge penge på i Sakskøbing, så jeg investerer nok i et par jordlodder uden for byen og køber en lille del af Danmark tilbage. Jeg er jo så økonomisk trængende, at jeg har fået en engangsydelse på 1000 kroner. For dem reparerer jeg skorstenen i mit hus. Den tog slemt skade, sidst jeg gemte mig dér for kreditorerne.

Tycho Brahe, astrolog, får kosmetisk næseoperation

– Jeg har længe ønsket mig en ny næse. Det er skidekoldt om vinteren at gå med min Georg Jensen næseprotese af sølv. Mine feriepenge skal bruges på et nose job hos Klinik Fjæs & Fix i Skodsborg.

Christrian 4., konge alt for længe, bygger udekøkken

– De penge falder på et tørt sted. Det er pissedyrt at være konge. Jeg vil bruge pengene på et nyt udekøkken og en shelterplads på Rosenborg til mine ægte børn. Resten æder jeg enten op i Kong Hans’ Kælder eller brænder af på designer-øjenklapper fra Mads Nørgaard.

Støvletkatrine, kongelig maitresse, køber nye halvlange

– Uden tvivl nye støvler med sølvspænder og sylehæl. Jeg har sgu ikke fået nye støvletter, siden den sjuft (Christian 7., red) dumpede mig. Han fortjener en dragt prygl … nå nej, det vil han bare nyde den liderlige splejs. Ha, ha, jeg hører, at Struensee, den buk, gør ham til hanrej og (censureret af red.) hans dumme, lille kornfede dronning.

Peter Adler Alberti, fængslet justitsminister, afdrager gæld

– Jeg er nok fornuftig og betaler af på en mindre gæld, som jeg har oparbejdet på grund af nogle uheldige omstændigheder i forbindelse med nogle bankforehavender, og det er ikke Danske Bank, vi taler om. Der er trods alt en grænse for, hvor dybt jeg synker.

Foto: Pxhere.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Historiske kendisser: Sådan vil vi bruge vi vores indefrosne feriepenge"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*