Karsten Hønge dropper Folketinget: Stiller op til Det Romerske Senat 4.59/5 (17)

Karsten Hønge (SF) opgiver sin plads i Folketinget. Han vil i stedet iføre sig toga og søge valg som Plebejertribun til Det Romerske Senat. Han vil skabe ordnede forhold for slaver.

Otte minutter efter, at fintællingen slog fast, at Karsten Hønge (SF) fik en plads i Folketinget, meddelte han direkte på TV2 News, at han giver afkald på sit mandat.

– Jeg forstår, hvis mine vælgere synes, at jeg er en værre kraftidiot, og det vil jeg ikke løbe fra, at jeg er. Men med det flotte resultat, er jeg simpelthen nødt til at forfølge større mål, sagde Karsten Hønge og fortsatte:

– Klart nok var jeg da hunderæd for, at vælgerne straffede mig, efter jeg skred fra Europaparlamentet, men de bevarede hovedet koldt og belønnede mig med flere stemmer end ved sidste folketingsvalg. Sådan en tillidserklæring ser jeg som et tegn på, at min politiske karriere har et større formål.

Derfor trækker Karsten Hønge sig fra Folketinget for at søge valg som Plebejertribun til Det Romerske Senat.

Han har kørt sit slogan: ”Ikke mere pis – tid til klar tale” gennem Google Translate, og det lyder på latin:  ”Suficientem pisum, nunc est tempus for clarus dictum”

Det undrer ham, at den beslutning kommer bag på vælgerne.

– Jeg sagde det allerede i takketalen til mine forældre, da jeg blev konfirmeret, og så sent som ugen før valget sagde jeg til Snave-Posten, at hvis jeg fik et godt valg til Folketinget, så vil jeg nedlægge mit mandat og blive Plebejertribun i Det Romerske Senat. Det har jeg aldrig lagt skjul på. Det troede jeg faktisk, alle vidste.

Vil kæmpe for slavers vilkår

Karsten Hønge vil slås for pensionsordning til nedslidte markslaver, flere varme husslaver og bedre hviletidsbestemmelser for slaver i transportsektoren.

– Slavernes vilkår er meget barske sammenlignet med en dansk arbejders. Staklerne lever under usle forhold, og den sociale dumping bliver bare værre og værre i takt med, at Romerriget ekspanderer, erobrer nye landområder og sælger krigsfanger som slaver. Og ved du hvad? Jeg tror, at smeden i Svendborg og malersvenden i Middelfart, som har stemt på mig, sagtens kan forstå, at jeg giver slaverne min solidatiet, siger Karsen Hønge.

Karsten Hønges afløser i Folketinget bliver Smadremanden, som med 351 fortærede stemmer blev SF’s stemmesluger i Otterupkredsen

Han har fået en fin toga og fremstillet nye valgplakater, som skal hænge i de romerske lygtepæle. Karsten Hønge har også kørt sit valgslogan: ”Ikke mere pis – tid til klar tale” gennem Google Translate, og det lyder sådan her på latin:  ”Suficientem pisum, nunc est tempus ad clarus dictum”.

Smadremanden overtager mandatet

Lederen af Plebejerne i Rom, Tiberius Gracchus (P), hilser Karsten Hønge velkommen. Han kalder Karsten Hønge for en guttermand, der er til at stole på. Han spår ham gode chancer for at komme ind i senatet, om ikke andet som suppleant.

–  Vi har stor tillid til, at Karsten Hønge kan gøre en forskel og skabe rav i den. Han har allerede fået tilnavnet Tribunus Inferorum, men det der valgslogan er komplet uforståeligt slagterlatin. Derfor har jeg bedt ham skrive det korrekte: ”Desine nugari: tempus est plane dicendi ” MDCCIX gange på væggene på Forum Romanum, siger Tiberius Gracchus.

Karsten Hønges afløser i Folketinget bliver Smadremanden. Med 351 fortærede stemmer blev han SF’s største stemmesluger i Otterupkredsen.

Foto: William Vest Lillesøe, Wikimedia.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Karsten Hønge dropper Folketinget: Stiller op til Det Romerske Senat"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*