Kristus i karantæne: COVID-19 udsætter opstandelse på ubestemt tid 4.86/5 (21)

Der bliver ingen genopstandelse foreløbig. De romerske myndigheder har sat Kristus i corona-karantæne i gravhulen på ubestemt tid.

En gruppe kvinder blev meget overraskende mødt af en hermetisk lukket gravhule, da de søndag morgen mødte frem for at spise morgenmad med frelseren Jesus Kristus, der fredag eftermiddag døde af sine kvæstelser på korset på Golgata.

En kvinde, som siger hun hedder Maria, men ikke vil have sit efternavn frem, forklarer, at hun sammen med to veninder var taget derud for at hygge lidt om Frelseren og friske ham op.

– Vi kom derud lidt op af formiddagen. Det er jo søndag, og vi syntes, han skulle have lov til at sove længe oven på fredagens strabadser, fortæller Maria.

Men da de ankom med deres lækre brunchkurv indeholdende kosher-bacon og æg, skyr med frugt, hjemmebagte rundstykker og marmelade, blev de verfet væk af en brysk romersk centurion. Han fortalte dem, at der var indført udgangsforbud i Jerusalem, og alle skulle blive inde. Det gjaldt både levende og døde.

Pontius Pilatus vasker hænder

En skuffet Maria måtte derfor vende hjem med uforrettet sag. Hun havde glædet sig til at gense Kristus, som højt og hellig havde lovet dem, at han ville genopstå netop den søndag.

– Det er typisk mænd sådan bare at dumpe en og få vennerne til fyre løgne af. Jeg kunne høre ham pusle rundt derinde, siger en meget skuffet Maria.

Men den er god nok, forklarer den romerske statholder Pontius Pilatus, mens han vasker hænder.

– Vi har oplevet et voldsomt forøget antal smittede med COVID-19 efter det sammenrend, den lømmel og hans medløbere forårsagede i den forgangne uge. Derfor skal alle holde sig indendørs og sørge for god håndhygiejne. Det gælder også Messias eller Guds søn, eller hvad nu den terrorist kalder sig, siger Pontius Pilatus.

Han afbryder interviewet og beder om at få et nyt vaskefad bragt ind, mens han synger: ”Du skal vaske dine hænder”.

Himmelfærd truet af lukket luftrum

Nyheden om Frelserens karantæne kommer bag på hans disciple.

– Den havde jeg ikke lige set komme, men vi indretter os efter omstændighederne, og jeg er sikker på, at han nok skal vække en del opstandelse, når verden genåbner efter påske, siger disciplenes talsmand Simon Peter.

Han frygter dog, at Kristus ikke kan fare til himmels om fyrre dage som planlagt, hvis karantænen trækker ud, og alle fly fortsat er grounded.

– Frelseren skal flyve med Norwegian, som risikerer konkurs, og vi har ikke tegnet nogen afbestillingsforsikring, siger en bekymret Simon Peter, som sætter sin lid til Rejsegarantifonden eller et mirakel.

Illustration: Mester Ictum.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Kristus i karantæne: COVID-19 udsætter opstandelse på ubestemt tid"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*