Heterofobi gennemsyrer antikkens græske hære 4.79/5 (19)

Soldater i antikkens Grækenland udsættes i stigende grad for heterofobiske tilråb under kamphandlinger.

Khomopulos er hoplit i Athens militære styrker. Han er en erfaren soldat og har udkæmpet adskillige slag mod spartanerne i den Peolopnesiske Krig, som raser på andet årti.

Kæmpende i forreste falanks har Khomopulos på egen krop oplevet den udbredte heterofobi, som hersker blandt græske soldater. Han forklarer, at spartanerne er berygtede for at håne modstanderes seksualitet, når hærene står linet op til slag.

Han beskriver, hvordan de synger smædesange, udvælger sig særlige ofre og håner dem med, at de kun tænder på kvinder.

En høj fyr med en monstrøs fjerkost på hjelmen tirrede mig så kraftigt, at jeg for frem, mens jeg råbte, om han ville smage min lanse

– Selv en velafbalanceret stoiker som mig såres af de heterofobiske tilråb. Det er ikke sjovt at blive kaldt en fimset og pyntesyg heterodreng, som gør sig til over for kvinder. Det medførte, at min egen yngling i en periode tvivlede på, om jeg er ham tro, siger Khomopulos.

Lod sig tirre

Han vedstår, at han har været sammen med kvinder og dyrker sex med sin kone.

– Ja, jeg dyrker af og til gemen kærlighed med min hustru. Det gør spartanerne også med deres hustruer, for hvordan skal vi ellers føre slægten videre.

Men at beskylde ham for at være på det forkerte hold er ikke bare en hån mod ham selv, men også over for barbarer og slaver, som af natur ikke er i stand til at nyde den mest ophøjede form for kærlighed.

Khomopulos fortæller, hvordan det engang nær var gået galt. Han lod sig provokere og brød falanksen for at få fat i sin plageånd.

– En høj fyr med en monstrøs fjerkost på hjelmen tirrede mig så kraftigt, at jeg for frem, mens jeg råbte, om han ville smage min lanse, men de andre i rækken fik trukket mig tilbage på plads igen, inden spartanerne så deres snit til at udnytte hullet i linjen, siger Khomopulos, som senere havde held til at spidde sin onde ånd bagfra under flugt.

Politisk korrekte af demokrati

Phallostivos, er general i det Peloponesiske Forbund. Satyrens udsendte møder ham på en kasserne i Sparta under en mønstring. Phallostivos mener, at athenienserne er for langt ude. De er blevet for politisk korrekte siden de indførte demokrati, og de manglende humor.

Nej! Så vil jeg heller fjerne retsinaen fra feltrationerne, lyder det fra general Phallostivos, som derefter inviterer Satyrens unge mandlige fotograf på et glas vin i sit telt

– Det er for langt ude, at toksisk heterofobi gennemsyrer den spartanske mande- og krigerkultur. Det er jo bare for sjov, og nu føler de små heteropuslinger sig krænkede, siger Phallostivos, hvorefter han harker, spytter på jorden, tager sig selv i skridtet og som en gorilla stavrer hen langs geleddet, mens han grynter og giver sine soldater lammere, så de hulker af grin over parodien på en atheniensisk kvindebedårer.

Det forlyder, at Athen under næste olympiske fred vil forsøge at indføre et generelt forbud mod militært brug af heterofobi mellem græske bystater. Det har Phallostivos kun hån til overs for.

– Må jeg være fri. Vil de også have dupper på spidsen af lanserne? Nej! Så vil jeg heller fjerne retsinaen fra feltrationerne, lyder det fra general Phallostivos, som derefter inviterer Satyrens unge mandlige fotograf på et glas vin i sit telt.

Foto: Pxhere.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Heterofobi gennemsyrer antikkens græske hære"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*