Mette Frederiksen raser: Guvernør von Scholten frigiver alle danskere fra corona-karantæne 4.83/5 (12)

Guvernør i Dansk Vestindien Peter von Scholten sætter alle danskere fri og udløser tumultagtige jubelscener i København, mens Mette Frederiksen forlanger ham afskediget.

Der bliver ingen gradvis, kontrolleret genåbning af Danmark, som statsminister Mette Frederiksen ellers havde stillet befolkningen i udsigt. Det har guvernøren på De Vestindiske Øer Peter von Scholten effektivt stukket en kæp i hjulet på.

Fra sin guvernørbolig på Saint Croix frigav han i går ved middagstid samtlige danskere fra deres corona-karantæne. Kort efter nåede nyheden Danmark, og glade mennesker strømmede ud i gader og stræder, hvor de omfavnede hinanden i glædesscener, der mindede om befrielsen den 5. maj 1945.

En kvinde fra Værnedamsvej, som Satyrens udsendte mødte på en tætpakket Rådhusplads, forklarede, hvordan hun havde sparket sig vej gennem dåsetomater, pasta og kartoner med langtidsholdbar mælk, som blokerede hendes hoveddør, og ud i friheden.

Sammen med sin nabo stod hun nu og kastede ruller af toiletpapir som serpentiner ud over den jublende folkemængde, som taktfast hyldede Massa Peter.

Urimeligt kun at frigive de sorte

Om sin ordre til at frigive de isolerede forklarer Peter von Scholten, at det skyldes kristen barmhjertighed over for de lidende og et ønske om at yde retfærdighed.

– Hvordan skal jeg stiltiende se på, at jeg har emanciperet den sorte mand og samtidig lade mine danske landsmænd vansmægte i isolation i et land fjernt fra Vestindien, siger Peter von Scholten.

Han tilføjer, at han traf sin beslutning, for at undgå uroligheder, da han så, hvordan forhenværende statsminister Lars Løkke Rasmussen begyndte at blande sig i Mette Frederiksens plan om en gradvis, kontrolleret genåbning af Danmark.

Kræver guvernør afskediget

Guvernør von Scholtens handling er langt fra faldet i god jord hos Statsministeren. En rasende Mette Frederiksen anklager von Scholten for at handle egenrådigt og optræde illoyalt.

– Vi skal have en gradvis, kontrolleret genåbning af Danmark, men vi får ingen gradvis, kontrolleret genåbning af Danmark, fordi en egenrådig guvernør har gjort en gradvis, kontrolleret genåbning af Danmark umulig, siger en iskold Mette Frederiksen og fortsætter gradvist og kontrolleret med en stemme, som dirrer af indestængt vrede:

– Sammen skal vi, du og jeg, gøre en gradvis og kontrolleret indsats for, at vi gradvist og kontrolleret kan genåbne Danmark. Din, og min gradvise og kontrollerede handlinger er afgørende for, at vi opnår en gradvis, kontrolleret genåbning af Danmark. Hvor svært kan det være, eller skal jeg gentage det?

Mette Frederiksen vil nu indstille til, at Hans Majestæt Frederik 7. omgående afskediger og hjemkalder Peter von Scholten, så Danmark kan åbnes kontrolleret og gradvist.

Fra sin hest på Christiansborg Slotsplads meddeler en af toiletpapir overdænget Kong Frederik 7. gennem folkets øredøvende jubel, at han over en pibe tobak og en kasse portvin gradvist og kontrolleret vil overveje situationen.

Foto: Comrade King, Flickr.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Mette Frederiksen raser: Guvernør von Scholten frigiver alle danskere fra corona-karantæne"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*