Det Tredje Rige udsætter besættelsen af Danmark på grund af COVID-19 4.54/5 (26)

Med kort varsel afblæser Det Tredje Rige invasionen af Danmark. Besættelsen udsættes på ubestemt tid på grund af COVID-19.

Tyskerne kommer alligevel ikke. Tyske tanks vil ikke rulle over grænsen til Danmark. Lyden af geværskud, motorkorteger og taktfast marcherende tropper skal ikke runge ud over Kongeriet Danmark. Den tyske værnemagt har på grund af COVID-19 nemlig afblæst alle forestående overfald på neutrale nabolande.

Det erfarer Satyren fra pålidelige kilder i det danske udenrigsministerium og informanter tæt på den tyske hærledelse.

De tyske tropper skulle efter planen overskride den danske grænse den 9. april, men udbruddet af COVID-19 og smittefaren har bragt Værnemagtens ledelse på andre tanker.

Ifølge Satyrens kilder overbragte Rigsfører Heinrich Himmler personligt beskeden om den udsatte besættelse til Danmarks udenrigsminister Peter Rochegune Munch allerede i marts under et møde, som overhovedet ikke fandt sted i den tyske by Rostock.

Taktisk situation umulig

Rigsfører Himmlers adjudant oberunternebenvorzwischenführer Sigismund von Knödelschwanz bekræfter, at besættelsen er aflyst.

– Uten grund og imot den tyske regjerings og det tyske folks oprigtige ønske, om i fred og venskablighet at besætte sine nachbarländer har den feje coronaepidemi stillet sich i vejen for den siegesrige Wehrmacht, siger Sigismund von Knödelschwanz.

Han forklarer, at epidemien har gjort den taktiske situation umulig.

– Ach, vi ønsker alle at få den verdammte krieg i gang, och hele den ganze wehrmacht kan ikke være i sich selbst af bare rejseiver. Men vi kan ikke risikieren vores truppens helbred. Vores skyttelinjer bliver ockse for tynde, hvis die maximal må være 10 soldaten, som skal holde to meters abstand, og mitt kun ein mand i hver panzerwagen kan de nicht køren und kämpfen samtidigt, siger Sigismund von Knödelschwanz.

Oberunternebenvorzwischenführeren tilføjer, at han havde glædet sig til at ligge ved flødeskumsfronten og beslaglægge Andersens Badehotel.

Scavenius så frem til samarbejde

Hverken statsminister Stauning eller udenrigsminister Munch ønsker at kommentere situationen. Det vil Munchs partifælle Erik Scavenius til gengæld gerne.

Han indrømmer, at han er skuffet over Tysklands beslutning.

– Jeg havde set frem til et langt og behageligt samarbejde med den storslåede nabo i syd og til at vise verden, hvordan man med gensidig respekt og en fælles indsats kan skabe et mønsterprotektorat og sætte standarden for Best-practice inden for besættelser, siger Erik Scavenius.

Den danske hær glæder sig derimod over udsigten til ikke at skulle i kamp foreløbigt. Selv om det håbløst mangelfulde beredskab opretholdes, ånder sekundløjtnant Asbæk fra Fjerde Bataljons Tredje Cykel Kompagni lettet op.

– Udsættelsen betyder, at vi kan forberede os bedre. Jeg har bedt mine folk pudse cyklerne en gang mere og montere ringeklokker, så vi kan sætte tyskerne under maksimalt pres, når de kommer, siger sekondløjtnant Asbæk med en distinkt Hellerupaccent.

Hvornår besættelsen gennemføres er uvist, men den kommer, når COVID-19 epidemien er overstået.

– Vi kører ikke die tyske panzerwagen i garage, og unser truppen er immer bereit til angriff, men jeg kan ikke afsløre wann, da vi gerne vil bevare überraskelsesmomentet, lyder det fra Sigismund von Knödelschwanz.

Foto: Jakub T. Jankiewicz, Flickr.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Det Tredje Rige udsætter besættelsen af Danmark på grund af COVID-19"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*