De Holstenske Grever jubler: Må igen besøge deres danske sommerhuse 4.91/5 (11)

Grev Gert og hans fætter Johan den Milde jubler over den delvise grænseåbning. Fra på mandag kan de igen besøge deres danske besiddelser.

COVID-19 har ramt den holstenske Grev Gert hårdt. Selv har han undgået smitten, men han har ikke kunnet besøge sit danske sommerhus på Randersegnen i flere måneder. Det skyldes den totale grænselukning, som har adskilt Hertugdømmerne fra Kongeriget

– Jeg savner roen, freden og de lange gåture langs stranden sammen med min hund. Jeg glæder mig til igen at riste pølser, bage snobrød og nøgenbade i månelyset med mine friller, siger Grev Gert og tilføjer:

– Nå ja, og så skal jeg jo også lige køre grønthøsteren, brandbeskatte min halvdel af Danmark og vride enhver penning ud af bonde, borger og adel, nu jeg alligevel er her.

Elefantjagt i Knuthenborg Safaripark

Sammen med sin fætter Johan den Milde har Grev Gert delt Danmark mellem sig. De har fået landet i pant af rigets forgældede konge. Også Johan glæder sig til nogle ugers hårdt tiltrængt ferie på Lolland, hvor han har givet sig selv lov til, som den eneste udlænding, at opføre eget sommerresidens ved Ravnsborg.

Johan den Milde skal på storvildtsjagt i Knuthenborg Safaripark, mens hustruen og børnene plasker rundt i Lalandia.

– Jeg har ladet mig fortælle, at Safariparken har fået elefanter. Jeg har altid drømt om at nedlægge sådan en krabat. Hvis en tiger kommer på skudhold, sender jeg gerne en armbrøstbolt gennem den også, siger Johan den Milde.

Han tilføjer, at Middelaldercentrets gæster får en helt igennem autentisk middelalderoplevelse, når han med sine svende kigger forbi og slår sig løs.

Hårdt brug for turister

Den danske konge, Christoffer 2. (kendt som Christoffer Uden Land, red.), er ikke begejstret over situationen.

Siden han og hans far pantsatte riget til de to grever, har han resideret i byen Sakskøbing, der på en gang udgør både hele Kongeriget Danmark og rigets hovedstad.

– Jeg ved, vi har hårdt brug for indtægter fra tyske turister og sommerhusejere, hvis jeg nogensinde skal vinde mit rige tilbage, men jeg havde nu helst set, at det er børnefamilier fra Ruhrdistriktet og velbeslåede pensionister fra Berlin, der får lov at komme først og ikke de to starutter, siger Christoffer 2.

Han afviser, at modviljen skyldes gæld og gammelt nag til de holstenske grever.

– Nej, nej, nej. Slet ikke. På ingen måde, men siden de to hertuger delte landet, må jeg jævnligt gemme mig i skorstenen, når deres lejesvende er i byen, siger kongen, som har udviklet en grim sodallergi.

Foto: Pexhere.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "De Holstenske Grever jubler: Må igen besøge deres danske sommerhuse"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*