Mammutter flytter ind i Knuthenborg Safaripark 4.68/5 (19)

Elefanterne i Knuthenborg får selskab af genskabte mammutter fra Sibiriens permafrost.

Snart genlyder Knuthenborg Safaripark også af mammutter. Seks fuldvoksne mammutter og to unger er på vej til den lollandske dyrepark. Det sker som led i Knuthenborgs ambition om at blive Europas førende park for snabeldyr.

Det er forskere på Alexander Novisjok Universitetet i byen Vodkakrabask, som har genskabt mammutterne ud fra DNA udvundet af velbevarede mammutter fundet i den sibiriske permafrost.

Som de første uden for Rusland får Knuthenborg Safaripark nu lov til at huse en lille flok, hvis alfahan har fået navnet Mogens Jensen.

– I Knuthenborg Safaripark er vi superstolte over at tilbyde gæsterne en fuldbyrdet istidsoplevelse med ægte mammutter og istidsfauna, siger safariparkens kommercielle chef, Knut Knyt Knuth.

Han forklarer, at mammutterne skal leve på en specialindrettet græssteppe, der minder om Vesteuropa under istiden. De skal bo i en overdækket, klimastyret dome af panserglas i en konstant istidstemperatur.

Næsehorn får hair extensions

Mammutterne får selskab af uldhårede næsehorn og sabelkatte. De er stadig i restordre, så dem har Knuthenborg Safaripark ikke nogen af endnu, men det har Knut Knyt Knuth en kreativ løsning på.

– Parken har en stor bestand af afrikanske næsehorn, som vi giver hair extensions, og to af parkens tigre får en kosmetisk tandbehandling og et besøg hos pelsfrisøren. De ser helt naturtro ud, og gæsterne opdager ikke, at vi har sminket lidt på virkeligheden, siger Knut Knyt Knuth

Ingen kender fuldt ud til mammutters adfærd. Det bliver derfor en opgave for Knuthenborg at bidrage til avlsproprammer og samle data til adfærdsstudier.

– Umiddelbart vil jeg mene, at de bruger det meste af dagen på at æde græs og hvile. Jeg forventer, at de sover om natten og kommer i brunst en gang hvert andet år. I den forbindelse skal vi holde dem langt væk fra elefanterne, så de ikke parrer sig med hinanden, siger Knut Knyt Knuth

Knuthenborg skal ikke have nogen små elemutter, som han kalder blandingen.

Parkkoncerter med mammut

I det hele taget har Knuthenborg Safaripark store forventninger til mammutternes kommercielle potentiale. Om gæsterne ligefrem får lov til at køre i bil ind til de store dyr er tvivlsomt, da Knuthenborg har gjort sig bitre erfaringer med kørsel hos elefanterne.

– Vi er blevet mødt af store erstatningskrav, fordi elefanterne elsker at spille fodbold med biler. Helt galt gik det, da Ramboline saksesparkede en Fiat Panda over hegnet ind til tigrene. Det kostede os en formue til de efterladte, siger Knut Knyt Knuth.

Derfor starter Knuthenborg blidt med udendørs parkkoncerter, hvor de langsnablede dyr skal optræde i Haydns trompetkoncert transskriberet specielt for elefant og mammut.

Foto: Wikimedia.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Mammutter flytter ind i Knuthenborg Safaripark"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*