Politiet lukker vild piratfest i Valhal 4.9/5 (31)

Mange anholdt for overtrædelse af forsamlingsforbuddet efter politiet i weekenden skred ind over for ulovlig fest i Valhal.

Det kom lørdag nat til voldsom tumult, da politiet valgte at rydde Valhal, hvor omkring et tusinde opstemte festdeltagere havde samlet sig til en voldsom piratfest.

Ifølge vagtchefen ved Mid- og Asgårds Politi indløb en anmeldelse klokken 23:53 fra vred nabo, som var træt af støjen. En patrulje kunne efterfølgende konstatere høj musik og langt flere end 50 forsamlet uden mundbind til, hvad der lignede et løssluppent karneval med vikingetema.

– Det gik hårdt for sig med indtagelse af alkohol. Der var heftige slagsmål med brug af blankvåben, ligesom flere i fuldskab med bue og pil skød til måls efter serveringspersonalet. Der var adskillige tilskadekomne, fortæller vagtchefen.

Patruljen valgte at tilkalde forstærkninger. Kort tid efter ankom et større kontingent kampklædte betjente med hunde i hollændervogne.

Deltagere allerede døde

I et forsøg på at lukke festen i mindelighed forsøgte indsatslederen at gå i lyttende dialog med festens vært og hallens ejer. Det viste sig at være en høj, androgyn rockertype med langt skæg og klap for det ene øje, som ikke udviste nogen forståelse for myndighedernes coronatiltag.

– Han nægtede at stoppe festen, da han hævdede, at han selv og festarrangørerne er guder, og deltagerne teknisk set allerede er døde og derfor ikke modtagelige for nogen sygdomme. Derefter bad han os på perfekte stavrim rende ham i røven og holde os ude af hans sociale boble, hvorefter han truede indsatslederen med et spyd, siger vagtchefen.

Derefter trak politiet stavene. Forholdsvis nemt fik de situationen under kontrol, selv om festens deltagere nægtede at forlade lokalet.

– De ønskede helt åbenlyst at komme i kamp med kollegaerne, men insisterede på at fremsige så lange nidkvad, at vi stille og roligt gav dem peberspray, afvæbnede dem, gav dem strisser-stavrim med kniplen og satte dem i futtog, lyder det fra vagtchefen.

Enkelte festdeltagere forsøgte at stikke af, men de blev hurtigt standset og tilbageholdt. En er sigtet for vanvidskørsel i gedebukketrukket vogn og for at føre vogn i mjødpåvirket tilstand.

Mjød solgt uden bevilling

Da Valhal var ryddet, ransagede politiet stedet, som vagtchefen betegner som en regulær rockerborg.

– Vi har konfiskeret adskillige blankvåben, herunder en særdeles farlig kastehammer. Vi kan konstatere, at der er udskænket mjød uden spiritusbevilling efter klokken 22. Indsatsstyrken fandt heller ikke en eneste dispenser med håndsprit, så det er en meget alvorligt sag.

Værten bliver nu sigtet for overtrædelse af samtlige corornarestriktioner og for ulovligt at holde to ravne i fangenskab. Der vanker klækkelige bøder på mindst et kvart pund sølv til piratfestens deltagere.

Illustration: Emil Doepler.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Politiet lukker vild piratfest i Valhal"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*