Præsident Trump vil hyre Baron von Münchhausen som ny kampagneleder 4.78/5 (18)

I forsøg på at blive genvalgt vil Donald Trump ansætte Baron von Münchhausen til at gøre sin kampagne mere troværdig, men Baronen afslår.

Donald Trump er desperat. Meget desperat. Præsidentens forsøg på at blive genvalgt hænger i en tynd tråd. Han er bagud i meningsmålingerne og beskyldes dagligt for at lyve og fordreje virkeligheden.

Men Trump har et es i ærmet. Satyren erfarer, at han vil ansætte formand for Satyrens bestyrelse, Karl Friedrich Hieronymus, Baron von Münchhausen, som ny kampagneleder.

Det er derfor en meget overrasket chefredaktør, der fanger von Münchhausen på telefonen fra New York.

Gud har orange hår

På spørgsmålet om, hvad fanden han har gang i, forsvarer Baronen sig med, at han blev bortført af en stor fugl.

– Jeg forsikrer Dem. Jeg slumrede i haven på mit slot, da jeg blev hentet af nogle mænd med mørke briller. De lod en stor fugl sluge mig og flyve mig til den anden side af jorden. I en drosche uden heste kørte de mig ind til en by med huse så høje, at jeg kan se direkte ind i Paradisets Have, siger von Münchhausen.

– Og jeg har talt med Gud i egen høje person, fortsætter han, inden den forundrede chefredaktør når at afbryde:

– Gud har orange hår, og han er lige så orange i fjæset som en appelsin i solnedgangen på en sydhavsø. Han taler heller ikke hebræisk med en afart af britisk, fortæller von Münchhausen.

Præsident er notorisk lystløgner

Baronen forklarer, at Gud har udvalgt ham til en betroet opgave. Den går ud på at få en gut, Gud kender, genvalgt som præsident i Amerikas Forenede Stater.

– Manden har problemer med sin troværdighed, og nu skal jeg bibringe ham kunsten at fortælle en overbevisende skrøne, siger von Münchhausen, som konkluderer, at det så ikke er George Washington, Gud hentyder til, for han kan som bekendt ikke lyve.

Von Münchhausen fortæller til chefredaktørens lettelse, at han har afslået opgaven. Det er hans indtryk, at manden er en patologisk lystløgner, som forsøger at snyde vælgerne med vilde løgnehistorier.

– Han vil binde honette borgere på ærmet, at han har bygget en mur langs grænsen til Mexico, at Grønland er til salg, og at pest ikke er farlig. Manden er jo gal, siger Baronen.

Von Münchhausen fortæller, inden han lægger på, at han rejser hjem til Europa igen. Han har spændt 12 delfiner foran en chalup, og de vil trække ham over Atlanten hurtigere end vestenvinden kan følge med.

Illustration: Gottfried Franz.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Præsident Trump vil hyre Baron von Münchhausen som ny kampagneleder"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*