Gud ikke tilfreds med 2020: Jeg har været for blødsøden 4.85/5 (20)

Heller ikke for Gud er 2020 noget fantastisk år. Alle forsøg på at tugte menneskeheden er slået fejl. Overvejer at sende sin søn ned og rydde op næste år.

– Ikke godkendt.

Med disse ord beskriver Gud selv sin indsats i 2020. Skaberen erkender, at tiltagene har været for blødsødne. COVID-19 og udsigten til Trumps mulige genvalg som amerikansk præsident har været for svage signaler at sende menneskeheden, hvis den skal ændre adfærd.

Til sit forsvar forklarer Gud, at tillid har været den langsigtede strategi i et par århundreder. Det har bragt mange fremskridt for menneskeheden, men også ført troen på Gud ind i en ond negativ spiral.

– Jeg har indtil for nyligt valgt at se glasset som halvt fyldt i forventningen om, at Adam og Evas børn med tiden ville erkende værdien af min indsats og få troen igen. Jeg må tilstå, at jeg er en smule pessimistisk lige nu, siger Gud og fortsætter:

– Derfor fandt jeg det på tide at straffe og tugte dem igen. Ikke voldsomt, blot i det små i håbet om, at de selv ville erkende deres fejlkultur.

Kaldte Ærkeenglen Bowie hjem

Gud valgte derfor at trække sin ærkeengel David Bowie hjem for nogle år siden og lod Donald Trump vinde præsidentvalget i USA. Det skabte stort røre, men havde i længden ingen effekt, og russerne fik noget skuffende æren for Trumps sejr.

Derefter skruede Gud op med naturbrande, oversvømmelser, voldsomme orkaner og COVID-19. Heller ikke det synes at have nogen effekt.

– I deres flaggelantiske selviscenesættelse rabler de om menneskeskabte klimaforandringer. De har ingen forestilling om, at det måske kunne være Gud, som sender dem vink med en vognstang, siger Gud og indrømmer, at det måske var en fejl at aktivere klimaprofeten Greta Thunberg.

Iværksætter Johannes’ Åbenbaring

På spørgsmålet om Gud ikke bare er en deprimeret gammel mand, som ikke længere har styr på sin business og bør overveje et generationsskifte, kommer svaret med en voldsom vrede. Satyrens udsendte bliver bedt om ikke igen at sætte køn på Gud. Det sidste, der er brug for lige nu er en sønderrivende shitstorm fra rasende nonbinære kønsapostle og feminister.

Da vreden har lagt sig svarer Gud:

– Jo, det har været fristende at hælde en syndflod ned over verden igen, finde en ny Noa, som kunne frelse to af hver art. Med det tempo mennesket udrydder dyrearter, er der rigelig plads i en ombygget storebæltsfærge, men jeg har lovet aldrig at gøre det igen, selv om det er lokkende og så lade Jim Lyngvild fotografere det hele.

Tanken om at lade yngre kræfter tage over har strejfet Gud, som dog vælger at se tiden an resten af året.

– Måske lykkes min COVID-19 satsning. Hvis intet sker, iværksætter jeg Johannes’ Åbenbaring næste år og sender jeg min søn ned for at skille fårene fra bukkene. Det har jeg jo lovet, siger Gud og slutter interviewet med bemærkningen om, at Donald Trumps tilstand skal justeres.

Illustration: Jörg Breu  d. Æ.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Gud ikke tilfreds med 2020: Jeg har været for blødsøden"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*