Sankt Nikolaj frygter økonomisk ruin, hvis Grønland får patent på Julemanden 4.75/5 (12)

Sankt Nikolaj står til et gevaldigt skattesmæk, hvis Grønland får patent på Julemanden. Samtidig truer en sigtelse for bestikkelse.

Sankt Nikolaj, også kendt som Julemanden, er i problemer. Store problemer. Forleden kom det frem, at det grønlandske folketingsmedlem Aki-Matilda Høegh-Dam (SIU) ønsker patent på Julemanden, hvilket indebærer krav om fast bopæl i Grønland.

I et interview i Altinget.dk udtalte Høegh-Dam: ”Og så er der julemanden! Der er en kæmpe postkasse i Ilulissat, der hvert år fyldes med breve fra børn til julemanden, og så kommer julemanden og åbner dem og uddeler slik til alle børn. Det er ret specielt. Vi vil i Grønland meget gerne have patent på julemanden. Men på det punkt er vi i skarp konkurrence med Finland og Norge!”

EU har efterfølgende meddelt Sankt Nikolaj, at hvis han flytter til Grønland, kan han forvente en regulær skatterøvfuld for at udflytte sine aktiver fra EU.

Risikerer bestikkelsesdom i Sutte-gate

Det hele skyldes, at børn fra hele verden gennem årtier har sendt deres sutter til Julemanden, hvilket er at regne som en indtægt, og det skal han svare skat af, hvis han flytter til Grønland oplyser EU’s konkurrencekommissær Margrethe Vestager.

– Så længe han har bopæl i EU, så er han underlagt direktiverne om arbejdskraftens, varernes og produktionsmidlernes frie bevægelighed, men flytter han til Grønland, som står uden for EU, så vanker der en klækkelig havelågebeskatning, siger Vestager.

Som en udløber af sutte-sagen er Sankt Nikolaj kommet under mistanke for både korruption og bestikkelse, hvilket EU-domstolen tager stilling til i løbet af de kommende måneder.

– Hvis det viser sig, at jordens børn sender deres aflagte sutter til Sankt Nikolaj med det formål at opnå julegavemæssige fordele, og han tager imod dem, så er der tale om bestikkelse fra mindreårige, og det er en forbrydelse af meget grov karakter, lyder det fra Vestager.

Vil ikke til Grønland

Udsigten til skattesmæk og en bestikkelsessag, har efterladt den gamle gavegiver i afmægtig vrede.

– Det er ufatteligt. Jeg har i århundreder haft fast bopæl i Bari i Italien, hvor mine knogler opbevares som relikvier i en kirke. Det er dér, jeg bor! Jeg har et kontor i Grønland. Selvfølgelig er jeg også der en gang imellem for at passe forretningen og møde kunderne, men jeg har ingen ønsker om at flytte koncernens hovedsæde derop, siger Sankt Nikolaj, som afviser enhver anklage om bestikkelse:

– Sutterne sender børnene jo til mig, fordi det har været deres kæreste eje. De stoler på, at jeg vil passe på dem, nu hvor de selv er blevet for store til at bruge sut, siger en hovedrystende Sankt Nikolaj.

Han kan slet ikke overskue en skatteregning for de millioner af sutter, han har modtaget i tidens løb. Udsigten til en klækkelig bøde i stil med den Margrethe Vestager har givet Google, gør ham skrækslagen.

Sankt Nikolaj har derfor valgt at indstille al gaveproduktion og distribution, indtil det er afklaret, om Grønland får medhold i sit krav.

Foto: Richard Elzey, Flickr.

Vurder denne artikel

2 Kommentarer på "Sankt Nikolaj frygter økonomisk ruin, hvis Grønland får patent på Julemanden"

  1. Carsten Madsen | 9. december 2019 ved 8:32 | Svar

    Jeg tror ikke på Julemanden, ligemeget hvad han siger. Der begyndte at være tegn på, han var lidt ulden i kanten allerede i 30’erne, hvor han solgte sig selv til sodavandsselskabet Coca-Cola. Han undskylder sig med, at “han blot trængte til en ny garderobe på det tidspunkt”, men enhver kan sgu da se, han har levet temmelig godt lige siden. Herregud, manden har været i jobbet i nogle hundrede år, så han er jo ikke ligefrem grøn længere, og når der ligefrem optræder utallige erstatninger af ham over hele verden, burde han forstå, at verdenen kræver sandheden fra den ægte vare. Der er stadig nogle, der tror på Julemanden, men de vil nok blive klogere med tiden.

  2. Carsten Madsen | 9. december 2019 ved 8:47 | Svar

    HA, det bliver værre?. Nu går der rygter om, han er taget med fingrene i klejnekassen. Han skulle være involveret i prisstigninger på julegaveemner op til højtiden, hvorefter de skulle falde kraftigt i værdi allerede en uge efter købet…ulovlig brug af insiderviden. Jeg vil ikke blive overrasket, hvis det også viser sig, at indflydelsesrige personer har købt sig og til pladser i Den Artige Bog.

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*