Mette Frederiksen vil stoppe vikingeplage: Nyt opholdsforbud skal også ramme dem 4.75/5 (16)

Statsminister Mette Frederiksen vil give politiet mulighed for at indføre nye opholdsforbud. Hun foreslår store bøder, konfiskation af bling bling og en tur i ormegården til de vikinger, som overtræder forbuddene.

Udsatte boligområder belastet af utilpassede vikinger, får nu en håndsrækning af statsminister Mette Frederiksen (S). Hun lovede i sin åbningstale i Folketinget, at hun vil slå hårdt ned mod vikinger, der skaber utryghed i bybilledet.

Efter åbningstale bekræftede Mette Frederiksen over for Satyren, at forslaget især sigter mod vikingeuvæsnet, som skaber utryghed ikke bare i Danmark, men over hele Vesteuropa.

– Jeg ville ønske, at jeg kunne nøjes med at give dem en endefuld og sende dem i seng uden aftensmad, men de her grupperinger er så voldelige og ligeglade, at de skal mærke tydelige og mærkbare konsekvenser, siger Mette Frederiksen og fortsætter:

– Overtræder vikingerne politiets opholdsforbud i havneområder og foran kirker uden for kirketiden, så vanker der en stor bod i brudsølv. Kan de ikke betale, så piller vi guldfiblerne og pelskraverne af dem.

Lærer de det ikke første gang, så foreslår hun, at politiet kan konfiskere deres hurtige heste og langskibe, og give dem til Vikingeskibsmuseet, inden banditterne ryger i ormegården.

Hærger Roskilde Havn

I Vikingebyen Ribe satser de stærkt på byens vikingehistorie, men byen plages af vikingebander. Derfor tager borgmester i Esbjerg Kommune Jesper Frost Rasmussen (V) godt imod Statsministerens forslag.

– Ribe plages af unge skægløse bøller. De har flere gange plyndret Domkirken, og de skaber frygt i byens gader. Det er vigtigt, at turister og børnefamilier kan færdes trygt på byens vikingeattraktioner, siger borgmesteren.

På Vikingeskibsmuseet i Roskilde melder de om store problemer med vikinger. Her er tyveri af skibe og rapserier fra museet og havnens lystsejlere hverdagsfænomener. Dagligt oplever de, hvordan vikinger i deres snekker med store stjålne påhængsmotorer fræser rundt og bryder alle søsportens sikkerhedsregler.

– Det bliver fantastisk at slippe af med dem, og får vi deres lækre konfiskerede snekker, så er det jo helt vildt, siger talsmand for Vikingeskibsmuseet Anker Tou.

En del af dansk kultur

Ikke alle Folketingets partier tager positivt imod hårdere sanktioner over for vikingerne. Danmarks næste borgerlige kulturminister Morten Messerschmidt (DF) raser:

– Vikingerne er en del af dansk historie og kultur, og det er vanvittigt, at de rammes af vilkårlige opholdsforbud. Blot fordi de har en fri og slagfærdig omgangsform, slår Statsministeren dem i hartkorn med horder af  ikke integrerede arabiske voldspsykopater i ghettoen. Det er skandaløst, skummer Morten Messerschmidt.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra de vikinger, som rammes af Statsministerens forslag. Satyren erfarer, at sent tirsdag aften blussede tusinde bavnebål fra kyst til kyst.

Foto: Helgi Halldorsson.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Mette Frederiksen vil stoppe vikingeplage: Nyt opholdsforbud skal også ramme dem"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*