Søren Pind og De Allierede åbner luftbro til Bornholm 4.72/5 (76)

Den svenske blokade af Bornholm får de amerikanske besættelsesstyrker i Tyskland og Søren Pind til at åbne en luftbro, som skal undsætte øen.

I forsøget på at tvinge Bornholm ind under svensk styre, har Sverige, under påskud af COVID-19, blokeret adgangen til Bornholm gennem svensk territorium.

Dermed er indbyggerne på Bornholm taget som gidsler i den flere århundreder lange konflikt om den besatte østbred af Øresund.

Men i nødens stund er hjælpen nærmest. Den allierede overkommando i de vestlige besættelseszoner i Tyskland har valgt at komme Danmark og Bornholm til undsætning. Fra og med juleaftens morgen åbner de en luftbro med forsyninger til de indesluttede på Bornholm.

General i U.S. Air Force Jack “Fat Man” McAllen garanterer Bornholms forsyning.

– Min gamle ven Søren “Mad Stick” Pind bad mig hjælpe. Vi sender derfor alle disponible fly på vingerne fra vores luftbaser ved Berlin. Himlen bliver fyldt af C-47’ere, der flyver så tæt vinge ved vinge, at man kan gå tørskoet hele vejen fra Berlin til Bornholm, lover Jack “Fat Man” McAllen.

Han forsikrer totalforsyning af alt. Ingen vil mangle flæskesteg til jul. Heller ingen vil mangle piberensere, cykelspænder og nylonstrømper. Særfly i et særligt Clay Track skal sikre, at ingen bornholmske keramikere løber tør for ler, og alle fly vil kaste honningsyp ned i faldskærm til pensionisterne i Rønne.

Søren Pind starter egen luftbro

Fra Sørens Værtshus på Vandkunsten i København organiserer forhenværende minister Søren Pind “Operation Krøllebølle”. Det er en folkelig dansk luftbro til Bornholm, som skal aflaste SAS.

På rekordtid er det lykkedes ham at mobilisere et stort antal hvide Falck Zonen ambulance KZ-fly fra Egeskov Slot. De udgør rygraden i en dansk luftflåde, der fra Vilhelm Lauritsen Terminalen i Kastrup Lufthavn skal fragte mennesker til og fra Bornholm i bedste Dunkirk stil.

– Det er storslået, at vi har fået så mange fly på vingerne. Jeg er dybt rørt over, at selv Jakob Ellehammer stiller sit fly til rådighed. Det er i sandhed en patriotisk handling for Bornholm, som i disse dage er fanget bag Svenskertæppet, og det er helt i Ronald Reagans ånd, siger Søren “Mad Stick” Pind, der i dagens anledning har skiftet sovsekanden ud med flyverhue.

Sol over Gudhjem igen

Søren Pind sidder selv ved pinden i det første fly, som efter planen lander i Rønne juledag. Bornholms borgmester Winni Grosbøll lover, at alle er klar til at modtage både de amerikanske fly og Søren Pind.

– Vi arbejder i døgndrift på at klargøre landingsbaner overalt på Bornholm, da Rønne Lufthavn slet ikke er gearet til så mange ankomster og afgange, hvilket jeg vil tage op med Transportministeren, når alt det her er vel overstået.

Hun sender taknemmelige hilsner til de bornholmere, der knokler med at rydde græsmarker og antænde fiskeolie i tomme olietønder, så flyene også kan lande og lette også om natten.

– Der kommer igen sol over Gudhjem, lover en sejrssikker borgmester.

Mashup: Den Magelige Magister

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Søren Pind og De Allierede åbner luftbro til Bornholm"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*