Myndigheder tvangsfjerner nyfødt dreng fra kostald i Betlehem 4.69/5 (29)

De sociale myndigheder i Betlehem har fjernet en nyfødt dreng fra uhygiejnisk stald. Han skal nu i pleje hos god farisærfamilie for at undgå radikalisering.

Der udspandt sig i går morges hjerteskærende scener uden for Aarons Æselmotel da de sociale myndigheder i Betlehem med magt fjernede et nyfødt drengebarn fra sine forældre, som havde indlogeret sig i motellets kostald.

– Vi fik en anmeldelse fra en fårehyrde, at et ungt par havde slået sig ned i stalden og nu levede under uhumske forhold med deres nyfødte dreng. Det kan vi ikke sidde overhørigt. Derfor greb vi omgående ind, fortæller sagsbehandler Rebecca Zakæus.

Det var da også uhyrlige scener, der mødte Betlehems barmhjertige samaritanere. Barnet lå svøbt i snavsede lagner i et fodertrug nødtørftigt foret med halm. En ko stod og slikkede på barnet, uden at forældrene greb ind. Der var fluer overalt og en tyk stank af gødning.

Moren tvangsindlagt

Barnets mor blev efterfølgende tvangsindlagt på en lukket dåreanstalt.

– Hun var udadreagerende. Hun fablede om, at hun var blevet undfanget af Helligånden og havde født Guds søn Messias, som skal dø på korset og frelse verden. Der er ingen tvivl, hun er en sag for distriktspsykiatrien og har brug for hjælp, siger Rebecca Zakæus.

Der er tale om en omstrejfende nomadefamilie. Det kom frem under afhøring af kvindens trolovede, en arbejdsløs tømrer fra byen Nazaret.

Manden forklarer, at han var ankommet sent til byen i anledning af en folketælling og derfor søgte nødherberg i stalden sammen med sin højgravide hustru, som fødte samme nat. Han afviser, at de er subsistensløse og særligt udsatte. Han fortæller, at parret afventer besøg af tre vise mænd, som vil sikre dem økonomisk med guld, røgelse og myrra.

Den forklaring køber Rebecca Zakæus ikke.

– Jeg har hørt mange forklaringer i min tid som socialrådgiver, og ham her lyder som en, der har været faret vild i ørkenen i 40 dage, siger hun.

Bortadopteres til farisærfamilie

Myndighederne i Betlehem har valgt at bortadoptere den lille dreng. Rebecca Zakæus frygter, at han radikaliseres, hvis han forbliver hos forældrene.

– Drengen skal ikke med sine forældre tilbage til ghettoen i Nazaret. Han bliver i stedet givet til en solid og velfungerende farisærfamilie med sunde værdier, fortæller socialrådgiveren og tilføjer:

– Vi kan ikke have, at han ender som omstrejfende fanatisk prædikant, der opildner til uro, skaber postyr og ender på korset, fordi han er hjernevasket af moderens forskruede religiøse vildelser.

Foto: Pxhere.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Myndigheder tvangsfjerner nyfødt dreng fra kostald i Betlehem"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*