Mandagshistorikeren Jørgen: Første Verdenskrig har aldrig fundet sted 4.5/5 (16)

Ingen skyttegrave. Ingen vidner. Første Verdenskrig er fup og humbug, hvis man spørger mandagshistorikeren Jørgen.

– Første Verdenskrig er en illusion skabt af historikere, som vil føre verden bag lyset for at fylde kommercielle historie-tv kanaler med dårlige lavbudget-produktioner om en krig, der aldrig blev udkæmpet.

Sådan siger mandagshistorikeren Jørgen, da Satyren opsøger ham og beder ham uddybe et opslag, han har skrevet i den lukkede Facebookgruppe Faked History.

Mandagshistorikeren Jørgen fortæller, at han har undersøgt sagen grundigt via digitale kilder. Han er derfor meget sikker på, at Den Store Krig er løgn og bedrag, og beviserne er mange, påpeger han.

– Jeg har hverken mødt nogen, som var med i Første Verdenskrig eller kender nogen, som deltog i krigen, hverken i udlandet eller i Sønderjylland, hvor der ifølge faghistorikernes udlægning var mange deltagere. Det er da påfaldende, at dem jeg har talt med ikke kan huske noget eller kender nogen, som var med i en krig med påståede 10 millioner døde, siger han.

Ingen skyttegrave

Mandagshistorikeren Jørgen finder det også meget mystisk, at han slet ikke kan finde nogen spor efter krigen i landskabet. Han har opsøgt de steder, hvor slagene stod uden at finde markante rester af frontlinjernes massive skyttegravskomplekser.

– Der er kun nydelige pløjemarker og skove der, hvor historikerne påstår at fronten lå. Det er da mærkeligt, at så voldsomme kampe slet ikke har efterladt sig nogen spor i landskabet, siger Jørgen og tilføjer:

– Det eneste sted, jeg har set noget, der ligner skyttegrave og granatkratere, er pudsigt nok der, hvor man har bygget museer og besøgscentre. Det er klart, at de har fået en landskabsarkitekt til at gøre det hele mere autentisk tilsat lidt forfaldspatina.

Ikke konspirationsteoretiker

Han afviser, at han er konspirationsteoretiker. Han svarer studst, at hans opgave er at afsløre dybt forgrenede og suspekte interessers planer om i det skjulte at manipulere verden til deres fordel og skjule beviserne for offentligheden.

– Men mig kan de ikke snyde. Se selv, det er jo amatøragtigt forfalskede og manipulerede optagelser, siger mandagshistorikeren Jørgen og viser klip fra en dokumentar på Discovery med tydeligt farvelagte filmoptagelser fra fronten tilsat kunstige lydeffekter.

Han er afvisende, da Satyren foreholder ham en række fakta om krigen og blotlægger nogle kendsgerninger: krigen sluttede for over 100 år siden. Alle deltagere er døde. Det er virkelig originale filmoptagelser, og skyttegravene er for længst sløjfet.

Det hele preller af.

– Vi henter vores fakta forskellige steder, så det er umuligt at diskutere. Vågn op! Tænk selv, og undersøg tingene, lyder mandagshistorikerens modsvar.

Foto: Papposilenos.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Mandagshistorikeren Jørgen: Første Verdenskrig har aldrig fundet sted"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*