Carsten Niebuhr benægter: Jeg har aldrig ferieret i Dubai 4.5/5 (18)

Satyren kan eksklusivt afsløre, at den berømte opdagelsesrejsende Carsten Niebuhr er blandt de kendisser, som har COVID-19 ferieret i rigmandsparadiset Dubai.

– Det passer ikke. Jeg har aldrig opholdt mig i Dubai. Det er en infam løgn, vrisser en vred og afvisende Carsten Niebuhr, da Satyrens udsendte opsøger ham for at høre den tysk-danske opdagelsesrejsendes forklaring på sit ophold i millionærkolonien Dubai.

Forud er gået et længerevarende gravearbejde sat i gang af et tip fra en for tiden klubløs fodboldspiller med en fortid i engelske Arsenal. Han ønsker ikke sit navn frem, men Satyren kender mandens identitet.

– Jeg så ham dagligt til champagnebrunchen på hotellet og flere gange i natklubben, hvor han gav drinks til dem, der ville høre om hans eventyr og kortlægning af Arabien, siger den anonyme fodboldspiller.

Som årsag til, at han har tippet Satyren, angiver fodboldspilleren vrede over, at han selv og andre danske sportsfolk og influenter udskammes for at ignorere COVID-19 og udvise manglende samfundssind, mens videnskabsfolk åbenbart går fri.

Et anonymt medlem af det danske folketing, som understreger, at han ikke var i Dubai for at holde ferie, bekræfter fodboldspillerens oplysninger. Folketingsmedlemmet fortæller, at han førte lange drøftelser om arabiske forhold med Carsten Niebuhr. Han viser triumferende et kobberstik forestillende en feststemt Niebuhr i arabiske klæder, som han raderede med sin mobiltelefon.

Rejsekammerater døde af sygdom

Satyrens gravergruppe kan afsløre, at Carsten Niebuhr har rejst i det arabiske område i flere år. Han var oprindelig med i en ekspedition, sendt ud for at kortlægge Arabien, indsamle planter og dyr, studere arabisk sprog og løse en række bibelhistoriske gåder.

Gravernes research afslører, at Niebuhr er den eneste overlevende af oprindeligt seks opdagelsesrejsende. De øvrige bukkede under for dødelige sygdomme.

Satyren har bedt eventyreren Mikkel Beha Eriksen kommentere Satyrens oplysninger. Han gennemførte selv en farefuld skibsekspedition til uudforskede danske småøer i sommeren 2020 under det store COVID-19 udbrud.

Mikkel Beha Eriksen er chokeret:

– Niebuhr er helt igennem uansvarlig. At han er den eneste overlevende viser, hvor dødsensfarligt, der er i Dubai og vigtigheden af ikke at udsætte sig for dødelige sygdomme på natklubber og hoteller. Det kan jeg som sømand skrive under på, siger en rystet Mikkel Beha Eriksen.

Nægter alt

Forelagt Satyrens dokumentation, herunder kobberstikket, bekræfter Carsten Niebuhr, at han har rejst i Arabien udsendt af den danske stat.

– Det kobberstik forestiller ganske rigtigt mig i lokal påklædning, og jeg foretrækker at rejse incognito. Jeg erindrer ingen møder eller samtaler med nogen danskere bortset fra mine nu afdøde rejsefæller, og vi var aldrig i Dubai, siger Carsten Niebuhr og tilføjer:

– Dubai, har jeg ladet mig fortælle, er blot et fattigt lille perlefiskerleje uden nogen videnskabelig interesse. Jeg kunne aldrig drømme om at opsøge et så materielt og åndeligt gudsforladt sted som Dubai.

Illustration: Carsten Niebuhr, Statens Museum for Kunst.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Carsten Niebuhr benægter: Jeg har aldrig ferieret i Dubai"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*