Stryhns og Gøl fjerner krænkende vikingelogo fra leverpostejen 4.29/5 (59)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det er slut med vikinger på en bakke leverpostej fra Stryhns og Gøl. Vikingekongen Frode Fredegod jubler.

Leverpostejsproducenten Stryhns A/S valgte i går at fjerne den lille glade viking, som i årtier har prydet en bakke Stryhns den grovhakkede. Senere i går fulgte leverpostejs- og pølseproducenten Gøl efter. De fjerner nu den ikoniske viking, som siden 1960 har været synonym med pølser og leverpostej fra Nordjylland.

Med deres beslutning lægger de to pålægsproducenter sig i slipstrømmen af virksomheden Tørsleffs, som har fjernet vaniljeinderen og atamonkineseren fra deres produktembalager.

– Vi synes ikke længere, at vores vikingelogo er tidssvarende. Vikingerne afspejler ikke de værdier, som vi står for som virksomhed, siger head of CSR hos Stryhns A/S Signe Finker til Satyren.

Gøls marketingschef Allan Frankfurter siger det mere direkte:

– Vikingerne var nogle brutale røvhuller, som røvede, voldtog og myrdede uskyldige mennesker. Det vil vi ikke have vores familievenlige og prisfavorable produkter forbundet med, siger han.

Stereotyper med horn i hjelmen

De to virksomheder har tidligere kun oplevet sporadisk kritik i form af anonyme runepinde med klager og trusler i postkassen. Til gengæld er virksomhederne nu røget ud i en voldsom shitstorm på de sociale medier:

– De hysteriske skrighalse voldtægter min barndoms skolemadspakker. Jeg køber ALDRIG Stryns igen, skriver Gitte fra Kolding i Facebookgruppen Boykot Stryhns.

– Nu kastrere de krænkelses parate politisk korrekter tosse DANSKERNES vikinger, skriver Kenneth fra Herstedvester på Twitter.  

Beslutningen om at fjerne vikingelogoerne får dog fuld opbakning af vikingehistoriker Line Ringerike Madsen. Hun er forperson for Himi Danmark, der kæmper for historiske minoriteters rettigheder.

Hun har længe holdt øje med leverpostejsvikingerne og mener, at det er en rigtig beslutning.

– Virksomheder gør klogt i ikke længere reproducere historiske stereotyper, der fastholder vikinger i en romantisk forestilling om eksotiske eventyrere med horn i hjelmene, siger Line Ringerike Madsen.

Hun glæder sig over, at vikingernes kulturarv nu ikke længere er kommercielle virksomheders marketingsstaffage

Frode Fredegod jubler

Satyren har talt med den berømte danske vikingekonge Frode Fredegod. Han jubler over, at de forlorne vikinger pilles af pakkerne.

–  Det er ved Nidhugs tænder en niddingsdåd at fremstille os som bøvede grødarme, som tømmer togtkassen for at æde en humpel brød med hakket bagt svinelever, som jeg ikke engang vil proppe i mine trælle, siger Frode Fredegod og tilføjer:

– Havde jeg ikke mit gode tilnavn at leve op til, så havde jeg ved Thors bukke givet samtlige de ræter en blodørn.

Satyren erfarer, at Stryhns A/S og Gøl fremover vil lade deres leverpostejpakninger pryde af en stolt husmor, som smører leverpostejmadder til sin mands madpakke.

Foto: Nillerdk.

Vurder denne artikel

2 Kommentarer på "Stryhns og Gøl fjerner krænkende vikingelogo fra leverpostejen"

  1. når jeg ser det der skulle være årsagen til dette, syntes jeg at de pågældende producenter skulle bevise at vikingerne var så brutale. Deres produkter er elendige fra A til Z. At vikingerne den gang skulle gå amok pga. rød fluesvamp passer heller ikke. Så skulle det være fordi de blandede det med verdens farligste rusgift, ALKOHOL. Har selv prøvet Amanita Muscaria – rød fluesvamp de skal dog lige tørres eller koges først pga. Ibotensyre. smæk noget sukker på hatten af svmpen, som kommer fluerne, stikker snablen i svampen, så er man af med dem. derfor fluesvamp.
    en halv time efter man har indtaget svampen, pisser man alt rudgiften ud. Så kan man gemme det til næste gang.

    • Papposilenos | 16. februar 2021 ved 21:32 | Svar

      Det er nøjeagtig sådan Hr. Chefredaktøren reagerer, når han indtager et stykke med Stryhns den grovhakkede.

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*