Ikke flere lån: Danske Bank smækker kassen i for Kong Christoffer 4.82/5 (17)

Danske Bank afviser fortsat at finansiere Christoffer Uden Lands royale overforbrug forklædt som afdragsordning til de holstenske grever.

Danske Bank har afvist et lån på 200.000 mark sølv til Hans Majestæt Christoffer 2. Banken vil ikke længere finansiere Kongens luksusforbrug og fejlslagne politiske ambitioner.

Det oplyser Danske Bank i en selskabsmeddelelse offentliggjort på børsen i Antwerpen.

Over for Satyren uddyber bestyrelsesformand Karsten Dybvad bankens beslutning.

– Vi stoler ikke på Kongens forsikring om, at midlerne skal anvendes på tilbagekøb af Danmark fra pantsætning hos nogle aggressive investorer i en holstensk hedgefond. Vi har mistanke om, at pengene skal bruges på ridderturneringer, rhinskvin og en udestue i det kongelige residens i Sakskøbing, siger Karsten Dybvad.

Han understreger, at Danske Bank strækker sig meget langt for at sikre sine kunder fine, renvaskede penninge og størst muligt finansielt manøvrerum, men der er en grænse.

– Siden vi ikke længere ulovligt kan inddrive for meget gæld hos vores svageste kunder, tør vi ikke binde an med en forgældet konge. Det er jo ikke uden grund, han har fået tilnavnet ”Uden Land”, lyder det fra Dybvad.

Sort som en morianer

Satyrens udsendte opsøger Christoffer 2. i hans residens, en forfalden rønne i Sakskøbing. Kongen åbner først efter lang tid. Han er kulsort i hovedet og undskylder meget ventetiden.

– Jeg troede, det var et par kreditorer, som kom på uanmeldt besøg, så jeg skulle lige ud af skorstenen igen, siger kongen af Sakskøbing, mens han tørrer soden af ansigtet og beklager, at han ligner en morianer.

Christoffer afviser Karsten Dybvads beskyldninger som lodret løgn og kalder ham en kryster.

– Det er simpelthen ufatteligt, at Danske Bank har fået så kolde fødder af mine forgængeres engagementer i Estland. Nu tør de ikke hjælpe en ærlig konge, som er gerådet ud i en midlertidig likviditetskrise og skal indfri et par kortfristede kviklån hos sin holstenske halvbror Johan den Milde, som ikke er interesseret i, at jeg indfrier pantet på Danmark, siger Christoffer.

– Det lugter fælt af karteldannelse og forsøg på fjendtlig overtagelse af forretningen Danmark. Fremover skal Danske Bank skal vel hedde Holstenske Bank, tilføjer han spydigt og spørger, om han kan låne en skærv, så han kan købe et anker vin og indløse sin fløjlsvams hos byens pantelåner.

Christoffer gældssaneres

I et svar til Satyren fremsendt med brevdue bedyrer Grev Johan, at han ligesom jøder og genovesiske ågerkarle holder sig langt væk fra Danske Bank.

– Jeg er ridder og adelsmand. Selvom jeg sætter pris på en god profit, så er der grænser for, hvor grådig jeg som en god kristen kan være. Jeg har jo mit gode tilnavn at holde i hævd, skriver Johan den Milde.

Han oplyser, at han af barmhjertighed vil tilbyde Christoffer gældssanering, så kongen undgår at ydmyge sig i Luksusfælden.

Mashup: Den Magelige Magister.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Ikke flere lån: Danske Bank smækker kassen i for Kong Christoffer"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*