Politiet lukker Danmark ned i jagten på sort oksekærre 4.38/5 (13)

I en stor aktion har politiet lukket jyske veje og broer og standset al færgetrafik til og fra Jylland. Det sker i jagten på en efterlyst sort oksekærre. Lade i Finderup ransages og mistænkte anholdt i Ebeltoft.

I en omfattende aktion har politiet lukket Lillebæltsbroen og alle broforbindelser over Limfjorden. Samtidig har politiet afspærret Hærvejen, hvor samtlige køretøjer gennemsøges. Desuden er alle færger til og fra Jylland sat i bero, og der er indført skærpet kontrol langs hele grænsen til Tyskland.

Midt og Vestjyllands Politi bekræfter, at man efterlyser tre mænd i en sort oksekærre af svensk fabrikat samt en håndfuld beredne mænd iført ringbrynjer og hjelm.

Det tyder på, at der kan være tale om forsøg på terror eller planer om et politisk motiveret attentat på landets leder

De er sidst er set på egnen omkring Viborg, hvor det lykkedes kærren at undslippe politiets patruljevogne under dramatiske omstændigheder. Ifølge politiet er mændene svært bevæbnede, og borgere advares mod at tage kontakt.

Politiet meddeler endvidere lidt kryptisk, at lufthavne og togforbindelser stadig er åbne, idet man ikke forventer, at de eftersøgte vil forsøge at flygte ad den vej.

Hærvejen lukket

Et meget tillukket politi vil ikke oplyse, hvad mistanken går ud på, andet end at der er tale om meget alvorlig kriminalitet.

Det tyder på, at der kan være tale om forsøg på terror eller planer om et politisk motiveret attentat på landets leder. Imidlertid er beredskabet omkring Kongehuset og statsminister Lars Løkke Rasmussen ikke forhøjet.

Satyrens udsendte meddeler endvidere, at den kendte politimaler Otto Bache er set ankomme til laden i Finderup

Aktionen har skabt lange bilkøer især på Hærvejen, hvor politiets indsats er mest intens. Her venter forundrede trafikanter utålmodigt på at få deres køretøjer gennemsøgt. Politiet vil ikke uddybe, hvorfor eftersøgning fokuserer på den ældgamle trafikåre ned gennem Jylland.

Gennemsøger lade

Politiet er også massivt tilstede i den lille landsby Finderup lidt uden for Viborg.  Satyrens udsendte, Ebbe Kløvedal Reich, rapporterer, at en talstærk maskinpistolbevæbnet styrke gennemsøger en lade, mens helikoptere cirkler i luften.

Satyrens udsendte meddeler endvidere, at den kendte politimaler Otto Bache er set ankomme til laden i Finderup. Det tyder på, at politiet har travlt med at stykke et signalement sammen.

Politiet vil af hensyn til efterforskningen ikke kommentere vedholdende rygter om, at der er sket anholdelser i sagen.

Satyren erfarer fra pålidelige kilder, at den sorte oksekærre skulle være fundet efterladt uden for Ebeltoft med okserne stadig spændt for. Flere personer er efter sigende anholdt, da de forsøgte at sætte over til øen Hjelm ud for Djurslands kyst. Det forlyder desuden, at de anholdte meget overraskende ikke er relevante for den pågående efterforskning.

De tilbageholdte er i stedet sigtet for at have købt en stjålet oksekærre samt uforsvarlig kørsel og dertil en række tilfælde af falskmøntneri. Meget tyder således på, at der er tale om nogle småkriminelle, som har befundet sig på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt.

Satyren følger udviklingen.

Opdateres.

Illustration: Fantommaleri af de eftersøgte udført af Otto Bache.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Politiet lukker Danmark ned i jagten på sort oksekærre"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*