Danske Møgbønder: Plovmanden skal tilbage på 500-kronesedlen 4.82/5 (22)

Næste gang Nationalbanken fornyr de danske pengesedler, er det landbrugets tur til at blive promoveret. Plovmanden skal tilbage, og en præmieso skal pryde en ny 5000-kroneseddel. Det mener formand for Danske Møgbønder Antonius Gysse-Galtegaard.

Alt for længe har kultureliten i København haft patent på vores elskede danske pengesedler. Ukendte komponister, klatmalere, gabende kedelige forfattere og støvede oldtidsund har fyldt i danskernes tegnebøger. Og i årevis har naturflipperne delt deres propaganda med insekter og fugle på sedlerne.

Hvor ydmygende har det ikke været for en jysk tømrer at stå med et bundt 1000-kronesedler prydet af oldtidsfund og Skagensmalere. Hvor nedværdigede har det ikke været for en svinebonde at få sin sorte betaling i sedler med natsværmere, salamandere og gråspurve.

Vi i Danske Møgbønder finder os ikke længere i de krænkelser, vi udsættes for, fordi vores erhverv ikke føler sig repræsenteret på noget så dansk som vores allesammens pengesedler. Danmark har heller ikke råd til det fald i sort økonomi, som vanartede pengesedler medfører.

Vi er stadig nogle, som husker dengang, plovmanden var hjørnestenen i dansk økonomi. Dengang der stod respekt om landbruget, hvor 500-kronesedlen duftede af jordbær med fløde og var forbeholdt velstillede proprietærer og driftige kreaturhandlere.

Danske Møgbønder forlanger derfor plovmanden tilbage på 500-kronesedlen. Ikke som en håbløst forældet bondeknold med en hestetrukket svingplov. Nej, lad os få John Deeres den største med tvillingehjul og en potent 12-furet vendeplov på en skampløjet mark.

Præmieso på 5000-kroneseddel

Forsyn 1000-kronesedlen med en svinsk stor gyllespreder i aktion. Smid en mejetærsker og en kornsilo på 200-kronesedlen, en ukrudtssprøjte og nogle dunke Roundup på 100-kronesedlerne og et burhønseri med fjerløse kyllinger på 50-kronesedlen.

Nu vi er i gang. Indfør en 5000-kroneseddel prydet af en stor fed præmieso og 24 pattegrise, så tegnebogen fylder mindre, og hårdtarbejdende landmænd ikke får ondt i ryggen af at sidde dårligt hele dagen i traktoren på en alt for fed og hård tegnebog.

Inden økotosserne og naturfascisterne føler sig krænkede og kæfter op, så lad mig pointere, at mangfoldighed ligger Danske Møgbønder meget på sinde. Der er naturligvis også plads til økologerne. De kan få Bonderøven præget på forsiden af den nye 50-øre og en pose speltmel på bagsiden, så de mindes om, at forbrugeren skal hoste op med flere hundrede mønter for at købe 100 gram ølandsspelt, som er vandet med krystalberiget jomfruurin og høstet under fuldmåne.

Antonius Gysse-Galtegaard
Svinestien 12,
4711 Ornebjerg

Denne omgang gylle er udtryk for skribentens holdninger, der tydeligvis er dannet under påvirkning af sprøjtegifte. Det er på ingen måde Satyrens holdning.

Illustration: Mester Ictum.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Danske Møgbønder: Plovmanden skal tilbage på 500-kronesedlen"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*