Forarget Gorm den Gamle: Jeg er Danmarks første konge, basta! 4.9/5 (21)

Danmarks Radio begår karaktermord, når en ny serie hævder, at Gorm den Gamle ikke er Danmarks første konge. Det mener den harmdirrende konge.

I mere end et årtusinde har det været en knæsat sandhed og alment accepteret kendsgerning, at jeg Gorm, søn af Hardeknud, som jeg efterfulgte på tronen, retmæssigt er Danmarks Riges første konge. Det er derfor en infam niddingsdåd, at Danmarks Radio nu vil fratage mig æren for at være kongerækkens grundlægger.

Jeg har allerede lidt den tort, at min søn Harald Gormsøn fik æren for at skrive Danmarks dåbsattest lige for næsen af mig. Han gav mig øgenavnet “den gamle” og skulle absolut flashe sit faderkompleks ved at rejse en større sten end min i Jelling. Fint skulle det være, den ødeland har ingen sans for at ære sølvet, og en døgenigt, som ham kan ikke (forkortet af red.).

Heldigvis nående jeg at nikke den flabede møgknægt en springskalle lige midt i kæften, så han fik sit velfortjente tilnavn.

Nej. Værre er det, at Danmarks Radio nu vil gøre min dronning Thyra til rigets egentlige hersker og gøre mig til tøffelhelt i eget hørg og hal. Som var jeg en importeret prinsgemal, der skulle tigge min dronning om lov til at kalde sig konge.

Strandhugst i jernalderen

Men vanærende ud over alle grænser er det, at jeg Kong Gorm og min slægt skal fratages hævdvunden hæder og ære, som Danmarks første kongedynasti, blot fordi nogle historikere har snuset i løgnagtige frankiske årbøger, og for billig mjød og smiger ladet sig besnakke af Godfred den fesne tronskider.

Og som om det ikke var nok, så sender Danmarks Radio et begejstret kvindfolk tilbage til den regntunge jernalder for at støve landets første konge op blandt unavngivne småhøvdinge, som straks tituleres konger, blot fordi de er gravlagt i skibssætninger. Ved Gjallerhorn! Nu er jernalderen åbenbart god nok, eller vil Danmarks Radio rette op på pøblens skuffelse over, at jernalderen helt fortjent blev udeladt af Historien om Danmark.

Ja, havde de blot sendt Lars Mikkelsen i stedet. Han mumler så meget, at ingen forstår ham. Og havde de ladet Ole Bornedal lave serien, ja, så var der heller ingen, der gad se den.

Jeg forlanger, at Rigets ting lukker Danmarks Radio og sælger de ansvarlige som trælle. Hvis ikke det sker inden yul, så løber jeg mine snekker i land og brænder DR Byen ned.

Gorm Knudssøn
Nordhøjen
7300 Jelling

Denne bragesnak er udtryk for skribentens holdninger, der tydeligvis er dannet under påvirkning af Saxos indflydelse. Det er på ingen måde Satyrens holdning.

Foto: Hans Splinter, Flickr.


Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Forarget Gorm den Gamle: Jeg er Danmarks første konge, basta!"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*