Tour-etape aflyses: Vikinger overfalder tour-karavanen ved Jelling 4.68/5 (22)

Vikinger røver tour de France karavanen i Jelling og stjæler merchandise for mange tusind euro. Etape aflyses og udsættes til vinter.

En horde vikinger overfaldt kort før middag i dag Tour de France karavanen lige før den kørte ind i Jelling som forløber på Tour de France feltet, der i dag skulle køre gennem Harald Blåtands by.

Ved det ublodige vejrøveri lykkedes det vikingerne at stjæle merchandise bestående af kasketter, nøgleringe og slikposer for mange tusind euro.

Det oplyser Sydøstjyllands Politi til Satyren.

Ifølge vaghavende havde vikingerne taget opstilling langs ruten, hvor de udgav sig for at være begejstrede tour-tilskuere.

– Vidner oplyser, at de så vikingerne stå der i vejkanten festligt klædt i ringbrynje bevæbnede med sværd, skold og lanse. De slog på skjoldene, heppede og løftede stemningen med deres lystige kampråb, fortæller vagthavende.

Han forklarer, at nogle vikinger bar hornede hjelme og på den måde havde camoufleret sig som harmløse festvikinger lige indtil, karavanen kom forbi.

På optagelser fra tour-helikopteren ser man, hvordan flere snese vikinger springer ud foran karavanen og bringer den til standsning. Herefter flår nogle af dem dørene op og smider chaufførerne ud, mens andre gennemroder bilerne for værdier.

Prudhomme aflyser etape

Chauffør Pierre Pedale, som kørte Skodas karavanevogn, fortæller om overfaldet:

– Pludseligt var de der bare. Inden jeg fik set mig om, lå jeg på vejen med et sværd for struben, mens en viking på gebrokkent oldfransk forlangte nøglerne udleveret, siger en chokeret Pierre Pedale.

Til Satyren oplyser en ligeledes chokeret løbsdirektør Christian Prudhomme, at dagens Tour de France etape fra Vejle til Sønderborg aflyses.

– Vi vælger ikke at gennemføre, da vi ikke kan garantere for rytternes sikkerhed. De kører på meget dyre cykler, og vi vil ikke friste til flere vikingeoverfald, siger Christian Prudhomme.

Han tilføjer, at vikingeoverfald indgik i sikkerhedsovervejelserne, inden det blev besluttet at lægge tre etaper af Tour de France i Danmark.

– I Frankrig frygter vi hvert år vikingeoverfald især på etaperne i Normandiet, men vi vurderede, at sikkerheden i Danmark ville være høj, lyder det fra Prudhomme.

Efterlyser mand med blå fortand

Sydøstjyllands Politi efterlyser omkring et hundrede vikinger anført af en mand, hvis særlige kendetegn er en mørkeblå fortand. Han havde efter overfaldet forklædt sig med en gul førertrøje og erstattet hjelmen med en bøllehat som bærer påskriften ”Vive le Tour”.

Vagthavende opfordrer til, at man ikke tager kontakt til Tour-karavanen, hvis man møder den. I stedet skal man kan kontakte Østjyllands Politi.

– Vi betragter dem som farlige, og hvis man bliver tilbudt en nøglering eller en kasket, skal man undlade at tage imod og gøre sig til hæler, siger vagthavende.

Den aflyste etape udsættes til vinter, når sæsonen for vikingetogter er forbi.

OPDATERING

Sydøstjyllands Politi oplyser til Satyren, at de efterlyste vikinger er pågrebet. Efter en kort eftersættelse lykkedes det politiet at hente vikingernes udbrud på Kiddesvej i Vejle.

I forbindelse med arrestationen beslaglagde politiet alle koster samt store mængder præstationsfremmende præparater, herunder rød fluesvamp.

Foto: Silar, Wikimedia.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Tour-etape aflyses: Vikinger overfalder tour-karavanen ved Jelling"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*