Efter film: Politikere vil have Nürnbergprocessen genoptaget 4.86/5 (7)

En ny spillefilm optaget på skolen Hogwarts får politikere på tværs af Europa, USA og Rusland til at kræve det historiske retsopgør mod nazistiske krigsforbrydere genoptaget.

Var det Hitler og Göring, der stod bag de største krigsforbrydelser under Anden Verdenskrig, eller var det i virkeligheden den mørke troldmand Gellert Grindelwald i front for en række andre troldmænd og hekse, der trak i trådene i det store opgør mod ondskab i 1930’erne og -40’erne?

Det spørgsmål vil en række fremtrædende partier fra blandt andet Frankrig, Tyskland, England, USA og Rusland nu have undersøgt, efter nyt bevismateriale i denne uge er blevet fremlagt i en ny spillefilm, der trods det populære tilsnit angiveligt er en dokumentarfilm.

– Det der skete dengang var så ondt og farligt, at vi er nødt til at komme helt til bunds i alt det, der skete dengang. Derfor skal Nürnbergprocessen genoptages, siger Grand Dormeur Martin, der er er skyggeminister i den franske regering.

Ifølge den nye film var det, som vi kender som Anden Verdenskrig i virkeligheden en coverup-historie for en storkrig mellem troldmænd.

– Det giver rigtig meget mening. Og beviserne er stærke. Vi ved, at vores hverdag påvirkes af hekseri. Derfor må sagen tages op igen, siger han.

Endte med dødsstraf

Nürnbergprocessen, der i virkeligheden var tre forskellige retssager, spillede en afgørende rolle i tiden efter Nazi-tysklands fald. Ud over de politiske ledere, så blev en række toppersoner fra erhvervslivet og det kulturelle liv retsforfulgt ved domstolen.

En række personer blev idømt dødsstraf ved processerne. Og netop disse dødsdomme ses nu som skal undersøges.

– Vi finder aldrig ud af, om de var underlagt en imperius-forbandelse, nu hvor de er døde. I det hele taget tror jeg ikke, at der er nogle af de gamle ledere tilbage i live i dag overhovedet, siger Grand Dormeur Martin.

Flere mystiske hændelser

Det er dog ikke alene de nye oplysninger om Anden Verdenskrig, som skal undersøges. Også andre mystiske hændelser skal undersøges. 

På det seneste har flere øjenvidner fortalt, at de har set den kendte mørketroldmand Voldemort, også kendt som I-ved-hvem, i det sydlige England, forklarer Grand Dormeuren.

– I filmen om Sutton Hoo-skibets udgravning spiller han tilsyneladende en ledende rolle ved udgravningen af det kendte skib. Her skulle han lede efter forhistoriske artefakter mens han ryger pibe. Det er vi nødt til at få klarlagt om er sandt, siger Grand Dormeur Martin.

Foto: Breakfast221, Wikimedia.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Efter film: Politikere vil have Nürnbergprocessen genoptaget"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*