Landbrugslobby: Fjern gravhøjene fra vores marker 4.73/5 (26)

Væk med gravhøje, stendysser og jættestuer. Større landbrugsarealer er nødvendige, hvis global fødevarekrise skal forhindres, mener Effektivt Agerbrug.

– En fjernet gravhøj kan brødføde 20 mennesker. Hvis vi sløjfer alle gravhøje, som fylder op i det danske landskab, kan vi redde 200.000 mennesker fra at dø af sult og samtidig sikre, at danske landmænd heller ikke dør af sult. Hvad venter vi på. Lad os komme i gang.

Så kontant lyder udmeldingen fra Orla Orneager, som er formand for lobbyorganisationen Effektivt Agerbrug. Satyren møder ham og kører med i traktoren, mens han sår foderbyg på slægtsgården i Trekantsområdet.

Hans plan er at frelse verden fra den sultkatastrofe, der truer, efter at Rusland invaderede Ukraine. Det skal ske med dansk flæskesteg.

Firecifret tab årligt

I horisonten knejser fem store gravhøje. Dem ser Orla Orneager gerne ryddet af vejen for en sultende verdens skyld.

– De ligger der til ingen verdens nytte. Bortset fra nogle verdensfjerne arkæologer er der ingen, som interesserer sig for dem. Hvert år koster de mig et firecifret beløb i tabt indtjening, og det har det kostet min slægt hvert år i fem generationer, siger han.

Da vi passerer i traktoren peger landmanden på højene, som han gennem tiden har pløjet helt tæt ind til.

– Ja, jeg snupper en bid hvert år, siger han grinende og fortsætter:

– Jeg kan gå med til, at der bevares et par stykker, hvor de ikke ligger i vejen, men det er helt unødvendigt med så mange gravhøje. De ligner jo hinanden, og Nationalmuseet har jo rigeligt med gammelt ragelse, og det kan hverken mine svin eller de små sultne børn nede i Afrika jo spise.

Arkæologer skal skovle møg

Samtidig øjner han muligheden for at løse landbrugets problemer med manglende arbejdskraft, da der frigøres et større antal papirnussere, som har spildt deres tid på at holde styr på Danmarks gravhøje.

– De kan komme lidt ud i den virkelige verden og lære at bestille noget. Jeg har hørt, at de der arkæologer er gode med en skovl, og jeg har masser af møg de kan skovle, lyder det fra Orla Orneager.

Han afviser, at hans engagement i verdens fødevaremangel skyldes egne interesser og forsøg på at foodwashe af landbruget.

– Nej, det gør det ikke. På ingen måde. Overhovedet ikke. Hvordan kunne du få den idé. Sådan er vi landmænd ikke. Slet ikke. Hvor bilder du dig ind at påstå det. Sådan en løgnejournalist. Ud af min traktor nu, råber han og skubber Satyrens udsendte ud af førerhuset.

Mashup: Den Magelige Magister.

Vurder denne artikel

2 Kommentarer på "Landbrugslobby: Fjern gravhøjene fra vores marker"

  1. Carsten Madsen | 29. april 2022 ved 7:41 | Svar

    Orla er en fornuftig mand, som jeg godt vil give et par gode idéer:
    Hvis man samlede de mest “interessante” gravhøje på en nedlagt industrigrund, så historietosserne ikke behøver at køre land og rige rundt for at kikke på væltede sten, bliver der mindre luftforurening, og med den mindre trafik på landevejene kan vi sagtens lave dem ensporede, dyrke sojabønner på de frigivne arealer, og derved måske også også redde regnskoven i Sydamerika.

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*