Kongelig nummerbommert: Kronprinsen skal retteligt udråbes som Christian den 11. 4.25/5 (8)

Foto: Franne Voigt.

Det er en gigantisk brøler, at Danmarks kommende konge udråbes som Frederik den 10. Ifølge det royale nummersystem skal den næste konge i rækken hedde Christian den 11. Dronningen undskylder.

– Ups. Det må I sørme undskylde. Det tænkte hverken Prinsgemalen eller jeg på, da vi navngav vores førstefødte. Jeg er af hjertet bedrøvet over det kaos, vi har nedkaldt over Riget. Vores oprigtige hensigt var ikke at lave rod i systemet, men skabe balance i den kongelige nummerorden.

Det siger Hendes Majestæt Dronningen, da Satyren konfronterer hende med den gigantiske nummerskandale, som har ramt Kongehuset og nu kaster en sort skygge over hendes sidste tid som regent.

Få dage inden Dronningens abdikation har Statsrevisionen slået alarm over, at Kronprinsen bliver indsat som Frederik den 10. Dermed bryder Kongehuset et  århundreder gammel klassifikationssystem, hvor regenterne nummereres fortløbende, og en Christian følger en Frederik, mens en Frederik afløser en Christian.

– Det er en fejl at udråbe Frederik den 10., når kongen retteligt skal hedde Christian. Kronprinsen er den første mandlige regent siden hans morfar, som bekendt var Hans Majestæt Kong Frederik den 9, og to Frederik i træk går vitterlig ikke. Derfor skal Danmarks næste regent hedde Christian den 11., siger chefkonsulent i Statsrevisionen Regina Nøiereign til Satyren.

Kongehuseksperter i chok

Nyheden efterlader danske kongehuseksperter i en tilstand af chok og dyb forbløffelse.

– Nej, er det rigtigt. Hvor vildt, siger Danmarks Radios kongehuskorrespondent Cecilie Nielsen, da Satyren overbringer hende nyheden og beder om en kommentar.

Efter at have sundet sig siger hun:

– Det er mere end 500 år siden, vi sidst har været i en situation, der minder om det, vi ser nu. Det skete da Christian den 1.’s søn, den senere Kong Hans, gav sin søn og tronfølger navnet Christian og ikke Frederik, som han ifølge nummerreglerne var forpligtet til.

Også kongehusekspert Thomas Larsen er paf, da Satyren fanger ham over telefonen.

– Det er en dybt pinlig og beklagelig menneskelig fejl, som kommer bag på alle, også mig. Kongehuset har et stort oprydningsarbejde foran sig, men monarkiet er populært blandt danskerne, så der er håb, hvis det lykkes at skabe orden i kongerækken igen, siger en himmelfalden Thomas Larsen.

Han tilføjer, at det danske monarki har lidt et stort prestigetab blandt de øvrige europæiske kongehuse, som givetvis griner i krogene ad den ydmygende regnefejl.

Prins Christian i spil

Statsministeriet arbejder på højtryk for at finde en løsning. Til Satyren siger departementschef Barbara Bertelsen, at der er flere modeller i spil:

– En mulighed er at udskyde tronskiftet, indtil Kronprinsen har søgt om og fået navneskifte. I et andet scenarie overlader Kronprins Frederik kongeværdigheden til sin søn Prins Christian, som allerede opfylder samtlige formelle krav til navn og nummer.

– Prins Christian er en fornuftig ung mand, som ikke er belastet af fartovertrædelser og stormfulde bropassager. Han undslap Herlufsholm i tide, og bortset fra et uheldigt flash af en fodboldtrøje er han ren som sne, uddyber hun.

Satyren følger sagen tæt.

Foto: Kongehuset, Franne Voigt.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Kongelig nummerbommert: Kronprinsen skal retteligt udråbes som Christian den 11."

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*