Ny podcastserie: Mette Frederiksen vil lære af historien 4.85/5 (13)

Mette Frederiksen vil gå i historiens skole og lære. Det er omdrejningspunktet i hendes nye podcast, hvor hun taler med historiske personer.

I dag går statsminister Mette Frederiksen i luften med endnu en podcastserie, hvor hun sætter sig selv på skolebænken for at lære af historien.

Om formålet med podcasten siger Mette Frederiksen til Satyren:

– Jeg har altid været stærk inspireret af historien. Den er den bedste læremester, men jeg har ikke altid været den lydigste elev. Det vil jeg nu råde bod på.

I podcasten, som hedder ” Statsministeren lærer” får hun besøg af en række nøje udvalgte personer fra historien til en samtale om emner udvalgt af Mette Frederiksen.

Utopia og Marie Antoinette

Hendes første gæst er renæssancehumanisten Thomas Moore. Han skal tale med hende om politiske visioner med udgangspunkt i hans filosofiske værk om landet Utopia, der beskriver den fuldkomne og ideelle stat.

– Thomas Moore har formået at beskrive det perfekte, men helt igennem uladsiggørlige samfund, så folk tror på det. Det det vil jeg også gerne kunne, siger Mette Frederiksen.

Hun skal også møde den franske dronning Marie Antoinette, som levede totalt afsondret og uvidende om sine undersåtters ve og vel. Hun sagde de berygtede ord, at hvis folket ikke havde råd til brød, så måtte de spise kage.

– Marie Antoinette har bare den vildeste star quality, og det er bare ikke det samme, når jeg siger, at hvis pensionisterne ikke har råd til røde bøffer, så må de spise makrelmadder, lyder det fra Statsministeren.

Det er dog ikke alle, som Mette Frederiksen mener at kunne lære af. Derfor kommer Mahatma Gandhi ikke forbi podcaststudiet.

– Han hævder, at sandheden jo er, at der sjældent findes én god løsning på de svære spørgsmål. At verden ikke kommer i sort og hvid. Men at politik oftest er fyldt med nuancer, svære overvejelser og dilemmaer, men det er jeg  slet ikke enig i, slår hun fast.

Louis Pio får lektion

Mette Frederiksen fortæller, at hun ikke kun vil være elev. Hun vil også lære fra sig og gøre historien klogere.

– Visdommen må gerne gå den anden vej. Historien kan også tage ved lære af mig, så vi sammen skaber en bedre verden med tilbagevirkende kraft.

En af dem, som kigger ind til en kammeratlig samtale og historielektion er Socialdemokratiets grundlægger Louis Pio.

– Louis har simpelthen tabt sutten og hænger fast i en forældet ideologi og fantasier om klassekamp. Han trænger til at forstå den moderne socialdemokratismes væsen, og det gør mange nutidige socialdemokrater for den sags skyld også, slutter Mette Frederiksen.

Alle danske statsborgere kan hente podcasten i Eboks.

Foto: Johan Wessman, News Øresund.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Ny podcastserie: Mette Frederiksen vil lære af historien"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*