Djævlen kræver krucifikser og statuer af Kristus fjernet 4.86/5 (14)

Tiden er inde til at fjerne afbildninger af Jesus Kristus. Djævlen forlanger en undskyldning og et opgør med to årtusinders strukturel diskrimination.

Statuer af berømte personer væltes eller kræves fjernet. Nu er turen kommet til Jesus Kristus, som møder stigende kritik fra Djævlen og hans tilbedere.

– Kristus symboliserer to årtusinders undertrykkelse af mig og mine følgere. Han skal væk, og det kan kun gå for langsomt, siger Fanden til Satyren, som heldigvis møder ham, efter han har fået sko på.

Djævlen fortæller, hvordan han siden Jesu fødsel har været forfulgt og udskammet af kristne menigheder over alt på jorden.

– Jeg kan ikke vise mig nogen steder, uden at folk slås af rædsel eller råber, at jeg skal skride. De kalder mig vederstyggelige ting og kaster sågar ting efter mig, siger Djævlen.

Luthers hadforbrydelse

Fanden husker tydeligt en meget traumatisk oplevelse med reformatoren Martin Luther, som kastede et blækhus i synet på ham.

– Jeg kiggede ind på et lille høflighedsvisit. Da jeg viser mig på væggen for at høre, om reformationen gør fremskridt, kyler den hysteriske fanatiker sit blækhus direkte i ansigtet på mig, så min kone tror, jeg har været oppe at slås med en blæksprutte, siger Djævlen og kniber en tåre.

Han fortæller nedtrykt, hvordan han som en paria ikke kan finde ro noget sted. Ingen vil ansætte ham bortset fra Cepos og Donald Trumps administration.

Det gør ondt på Djævlen, når mikroaggressioner konstant minder ham om, at han er en andenrangs religiøs figur. Hver gang Djævlen ser et krucifiks eller en statue af Jesus, bliver han mindet om den undertrykkelse han er udsat for.

– Tillad mig at spille min egen advokat. Hvordan tror du det er, at leve under konstant dæmonisering og stigmatisering, som ødelægger dig psykisk og pålægger dig mindreværd og skam over at være den, du er, spørger Djævlen og tilføjer:

– Ja, jeg hører ikke til Guds bedste børn. Jeg har begået fejl, men jeg gider ikke vende den anden kind til. Jeg forlanger anerkendelse. Derfor skal manifestationerne af mine undertrykkere væk, og Kristenheden skal sige undskyld.

Paven vil ikke undskylde

Pave Frans den Første har ingen planer om at undskylde eller fjerne statuer og krucifikser. Han forklarer, at det aldrig har været kirkens tanke at forfølge Djævlen. Flere af pavens forgængere har endog haft gode relationer til Lucifer, som paven kalder ham.

– Lucifer er et krænkelsesparat lille snefnug, som er god til at male sig selv på væggen, men han må forstå, at den modvilje, han møder, ikke er personlig. Den er af ren allegorisk karakter, siger Pave Frans.

Det svar er Djævlen ikke tilfreds med. Han giver ikke op og vil arbejde for, at Kristus fjernes og der rejses statuer af Djævlen som en modfortælling.

Foto: Craig Cloutier, Flickr.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Djævlen kræver krucifikser og statuer af Kristus fjernet"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*