Palnatoke: Nej til pantordning på pile 4.79/5 (19)

Lederen af Jomsborg siger pænt nej til en foreslået pant, der skal sikre ansvarlig genbrug af pile. Han ved ikke, hvor han pil sidst har været.

– Jeg vil ikke have mine pile tilbage. Ellers tak. Jeg ved ikke, hvor de sidst har været.

Sådan siger Palnatoke Pallesen, der for få år siden grundlagde elite-kampskolen Jomsborg, der er sat i verden for at bekæmpe den snigende kristnificering af norden. 

Det er den danske konge Svend Tveskæg der har forslået at begrænse forureningen med bortskudte pile i den fri natur ved at indføre en pantordning, men det skal han ikke gøre mere ved, mener Palnatoke.

– Det er klamt og ulækkert at få en pil tilbage, der har været brugt. Jeg brugte engang en pil til at sodomisere den afdøde kong Harald. Og selvom den pil burde forgyldes, så siger jeg altså nej tak til nogensinde at røre den igen, siger han.

Midt i det brune koøje

Han kaster sig ud i en længere forklaring om, hvordan han ramte den gamle konge ‘midt i det brune koøje’, da han trådte af på naturens vegne.

– Sådan et pletskud glemmer man aldrig. Jeg siger dig, det var faktisk sådan, så pilen kom ud af kongens mund. Nøj, hvor vi lo bagefter, siger han.

Satyren har mødt Palnatoke i hallen i Jomsborg, hvor han sidder i højsædet og giver et af sine yderst sjældne interviews. Han mener, at sagen om bortskudte pile er pustet helt ud af proportioner.

– Jeg vil gerne sætte spørgsmålstegn ved, om problemet virkelig er så stort, som Svend Tveskæg siger. Jeg skyder for eksempel aldrig mine pile væk. De rammer altid. Også sådan nogle fimser som jer, siger den hærdede viking, og peger imod Satyrens udsendte, mens han forsigtigt banker en pil mod sin hornede hjelm for at understrege pointen.

Nej til forbud mod fluesvamp

Ud over kampen mod pantordningen, så er vikingen også skarp modstander af en ny lov om euforiserende stoffer, der er indført for at skabe mere ligeværdige opgør under tidens mange slag.

– Det kan ikke være rimeligt, at fungimaner som mig selv skal indrette mig efter småborgerlige idealer om, hvordan man opnår sin sejr. Jeg er voksen. Jeg må bestemme, hvad jeg spiser, fastslår han på klingende fynsk.

– Nogen siger, at man bliver, hvad man spiser. Jeg har i mange år arbejdet hårdt på at blive en svamp, fniser han nasalt, før han sekundet efter pludselig skifter sindsstemning og trækker en kniv mod Satyrens udsendte.

Han tilføjer, at han tilbyder en vaskeægte sølvmønt fra Ribe og evig anerkendelse som dusør til alle, der rammer en pile-panter på hans jord. 

Foto: Pigsels.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Palnatoke: Nej til pantordning på pile"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*