Skandalen vokser: Istidsjæger snydt for varmecheck 4.95/5 (22)

Nu har Tollundmanden uberettiget fået en varmecheck, mens rensdyrjægeren Rangif blev snydt. Det skyldes blandt andet efterslæb i opdateringen af BBR.

 – Det er pissekoldt. Jeg lever stadig i istiden. Det koster kassen at fyre teltet op selv på en mild sommerdag, så hvor er min varmecheck blevet af, spørger istidsjægeren Rangif.

Han har henvendt sig til Satyren for at få undersøgt, hvor hans tilskud til varmeregningen er blevet af.

Rangif lever på tundraen, hvor han som fyrretyvendegenerations rensdyrjæger kæmper en hård tilværelse for at få mad på bordet og rensdyrskind på kroppen. Derfor har han hårdt brug for et tilskud til opvarmning.

– Der er blevet så langt mellem brugbar polarpil og dværgbirk, at konen bruger hele dagen på at samle brændsel, mens ungerne vansmægter, siger Rangif.

Han håber nu, at der falder brænde ned både hos de ansvarlige og på hans boplads.

Bruger check til optænding

Under Satyrens research viser det sig, at adskillige ned gennem historien heller ikke har modtaget den godtgørelse for ekstra varmeudgifter, de mener, de er berettiget til.

Hvad værre er, flere har modtaget varmehjælp, selv om de ikke har krav på det. En af dem er Tollundmanden. Da han lever i jernalderen, som blot er kølig og klam, har han ikke krav på varmetilskud.

Det undrede ham derfor meget, da han en morgen modtog en check på 6000 kroner. Han er analfabet og har aldrig set en check før. Det var først, da Satyren henvendte sig, at det gik op for Tollundmanden, hvad det hele drejer sig om.

Han ved ikke, hvad han skal bruge de mange penge til, og hvorfor han modtager pengene, da han slet ikke har nogen varmeregning at betale.

 – Jeg lever i en naturalieøkonomi, hvor vi bytter os frem. Skal jeg omsætte det her papyrus i rede penge, findes den nærmeste bank med lødig mønt i Grækenland, siger Tollundmanden og tilføjer hovedrystende, at han da er glad for, at han kan tænde op med checken næste gang, konen bager fladbrød.

Klimaminister undskylder

Klima- Energi- og Forsyningsminister Dan Jørgensen beklager, at der er gået langt mere rod i varmetilskudsudbetalingerne end forudset. Det skyldes ifølge ministeren et efterslæb i opdateringen af BBR og klovneri i Energistyrelsen.

 -Det er slet ikke det, jeg mener, når jeg siger, at Regeringens varmecheck er historisk. Det har de fuldstændig misforstået og åbenbart taget meget bogstaveligt i Energistyrelsen, siger en lettere rystet Dan Jørgensen, som lægger sig fladt ned og  undskylder.

Mens han ligger der, tilføjer han, at Tollundmanden kan beholde checken.

Foto: Papposilenos.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Skandalen vokser: Istidsjæger snydt for varmecheck"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*