Suttetræer fældet: Antallet af voksensuttebrugere boomer 5/5 (15)

Antallet af voksensuttebrugere er eksploderet siden Naturstyrelsen har fældet et stort antal suttetræer i statskovene og i offentlige parker.

Flere og flere voksne danskere bruger sut. Fænomenet er opstået efter, Naturstyrelsen har ryddet ud i landets suttetræer.

En af dem er Simon. Han ønsker ikke sit fuldenavn frem, men Satyren kender identiteten på den 27-årige politiassistent ved lokalpolitiet i Odder.

Simon fortæller til Satyren, hvordan han en morgen pludeslig følte en umådelig lyst til at tage sin lille datters sut i munden. Forgæves forsøgte han at undertrykke trangen.

 – Det kom meget pludseligt, mens jeg madede hende med havregrød, men selv om jeg kæmpede imod, var trangen for voldsom. Jeg stjal hendes sut og puttede den i munden, siger Simon lettere angerfuld.

Da Simons kone så ham sidde der og sutte, tog hun resolut sutten fra ham, og Simon brød ud i højlydt gråd. Først da hun gav ham sutten tilbage, faldt han til ro.

Flovt og pinligt

Simon fortæller til Satyren, at han finder det rart, men også en smule flovt at være voksensutter.

 – Jeg har et par gange tabt sutten under politiforretninger, men kollegerne og selv arrestanterne er heldigvis flinke til at trøste mig og give mig sutten igen, siger Simon.

Meget tyder på, at der er en sammenhæng mellem betjenten fra Odders suttetrang og Natyrstyrelsens landsdækkende fældning af suttetræer, herunder det lokale træ, hvor Simon og hans mor hængte hans aflagte sut op for mange år siden.

Simon er nemlig ikke den eneste. Fælles for de ramte er øget grådlabilitet, uimodståelig trang til en sut og voldsomme hysteriske anfald, hvis de ikke får behovet opfyldt, og det giver dem store sociale udfordringer.

Over hele landet boomer antallet af voksne, som nu bruger sut. Priserne på sutter er steget med raketfart. Flere babyudstyrsbutikker melder om udsolgt, og på den sorte børs koster en almindelig standardsut mange hundrede kroner.

Bryder nedmaning

Sutteepidemien overrasker ikke Miriam Schnullerbaum. Hun er psykoetnolog og folkemindeforsker ved Københavns Universitet. Hun forklarer, at når mødre overgiver børns sutter til træet, så maner de barnets behov for sutten over på træet, og det er langt fra nogen symbolsk rituel handling. 

 – Det siger sig selv. Hvis nogen fælder suttetræet, så sætter det barnets lyst til sutten fri igen, og den vil  søge tilbage til barnet, som i mange tilfælde er blevet voksen, siger Miriam Schnullerbaum noget utydeligt, da hun taler med sut i munden.

I en mail til Satyren svarer Naturstyrelsen, at man agter at stoppe fældningen af suttetræer. Man vil også undlade at gennemføre en planlagt fældning af landets pest- og kludetræer af hensyn til folkesundheden.

Foto: Kavelgrisen, Wikimedia.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Suttetræer fældet: Antallet af voksensuttebrugere boomer"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*