Museum i chok: Udstilling af Simon Spies’ guldhorn kræves lukket 4.85/5 (13)

Sandheden om Spies Bevægelsen forlanger Museum Sønderjyllands udstilling af Simon Spies’ guldhorn  lukket. Hornene skal smeltes om og gives til ofrene for Rejsekongens overgreb.

– Det er en skandale og en hån mod ofrene for Simon Spies’ systematiske seksuelle overgreb på mindreårige piger, at Museum Sønderjylland nu udstiller de kopier af Guldhornene, som Simon Spies lod fremstille.

Ordene kommer fra Ursula Heidenreich, som er talsperson for Sandheden om Spies Bevægelsen. Den har til formål at udbrede kendskabet til rejsekongen Simon Spies’ forbrydelser mod menneskeheden.

Hun forklarer til Satyren, at med udstillingen blåstempler Museum Sønderjylland Simon Spies’ mange krænkelser af kvinder og hædrer et uhyre, som  burde sendes på historiens losseplads.

– Fremfor at skrive historien om, bidrager en samfundsstøttende kulturinstitution til at opretholde myten om Simon Spies som en alfaderlig mæcen, siger Ursula Heidenreich.

Guldhorn skal smeltes om

Hun foreslår, at Guldhornene smeltes om.

– Det vil være en fornem gestus af Museum Sønderjylland at destruere Simon Spies’ guldhorn og dermed også symbolsk tilintetgøre et sexistisk svin, siger Ursula Heidenreich.

– Museet skal derefter donere guldet til ofrene for Rejsekongens overgreb, tilføjer hun.

På Museum Sønderjylland er CSR-ansvarlig Gerhardt Obergreiff-Nielsen bestyrtet over kravet om lukning af udstillingen. Han nægter også at ødelægge Guldhornene.

Han tilbyder dog at sætte skilte op, som fortæller, at Simon Spies var en kontroversiel person. Han vil også omdøbe guldhornskopierne til Kristine Svendsdatters og Jerk Lassens mindehorn for på den måde hylde de to findere.

– Finderne tilhørte datidens landproletariat, og det vil være en stor historisk anerkendelse af historiens navnløse underklasse, siger  Gerhardt Obergreiff-Nielsen om sit forslag.

Kræver også Solvognen ødelagt

Den idé skrotter Ursula Heidenreich. Hun foreslår, at Museum Sønderjylland fremstiller nye kopier af hornene, og har de ikke råd til guld, findes der andre udmærkede materialer, mener hun.

– Nye horn i guld er alt for elitært, og det vil jo også være en maskeret reproduktion af hyldesten af Simon Spies. Jeg synes, at museet skal 3-D printe hornene i et bæredygtigt materiale. Så mindsker de jo også risikoen for, at nogen fristes til at stjæle dem for Gud ved hvilken gang, siger hun.

Over for Satyren afslører Ursula Heidenreich, at Sandheden om Spies Bevægelsen ikke er færdig med museerne. Solvognen, som står på Nationalmuseet og  indgår i Spies Rejsers firmalogo, bliver det næste, der kræves skrottet.

Mashup: Den Magelige Magister.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Museum i chok: Udstilling af Simon Spies’ guldhorn kræves lukket"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*