DMI i nyt varsel: Fimbulvinter vil vare i tre år 4.64/5 (14)

3D render of a snowy landscape

DMI har udsendt varsel om meget farligt vejr for hele landet. Meteorologerne forudser tre års hård vinter værre end år 536 og opfordrer alle til at ofre alt til guderne.

– Vi hos DMI giver os ikke an med myter, sagaer eller varsler. Vi arbejder med videnskab. Men omvendt så skader det næppe heller videnskaben, hvis vi straks begynder at ofre til de gamle guder og i øvrigt i en fart omdanner de kristne kirker til kornlagre.

Sådan siger vagthavende meteorolog Alex Andersen fra DMI til Satyren, efter instituttet tidligere på dagen udsendte det længste varsel om farligt vejr, der nogensinde er blevet udsendt af vejrtjenesten. Der er tale om et såkaldt kategori 3-varsel om farligt vejr i hele landet i de kommende tre år.

– Intet i vejrudsigterne tyder på plusgrader. Landet er ramt af sot og epidemier. I forbindelse med det amerikanske præsidentvalg, så vi brødre kæmpe og give hinanden banesår, forklarer meteorologen.

Ofrede selv en Tesla

Han opfordrer straks forældre til at ofre katte, hunde og geder til Njord og Heimdal, og lade ungerne ofre deres samlinger af Tinka-kort til Frej og Freja.

– Vi må gøre hvad vi kan for at formilde guderne og komme igennem denne vinter. Ingen skal regne med plusgrader, selvom kalenderen viser juli og august. Om kun et par år har vi efter alt at dømme en samfundsrystende hungersnød overalt iblandt os, siger Alex Andersen, der personligt ofrede sin Tesla til guderne i forbindelse med et glatføreuheld på Falster under snestormen.

Værre end år 536

Det er den dansk-islandske vejr- og klimamodel Vølus, der ud fra detaljerede beregninger foretaget på DMIs nyindkøbte supercomputer, er kommet med den dystre forudsigelse af det danske vejr. Den bygger blandt andet på data indsamlet over Atlanterhavet, den øverste atmosfære og de seneste kontakttal for B.1.1.7.

Alex Andersen oplyser, at iagttagelserne fra klimamodellen støttes op af data fra de europæiske vejrsatellitter. De viser billeder af sne i Sahara, og et dybfrossent Italien.

– Der er ingen tvivl om, at vi står i en vejrsituation, som vi ikke har set siden de store udbrud på Katla på Island i 535-536 og Laki i 1783. Vi kan se frem til kuldegrader, der kan tage livet af selv guder i flyverdragter, siger Alex Andersen.

Mens udbruddet i Laki i 1783 fremkaldte et år uden sommer, der var med til at udløse Den Franske Revolution, udløste Katla en tre år lang vinter, meget lig den, der beskrives i sagaerne som Fimbul. I den forbindelse menes halvdelen af indbyggerne i Norge og Sverige at være omkommet.

Alex Andersen tøver ikke med at kalde vinteren for Fimbulvinteren, men TV2 Vejret insisterer på at kalde den mægtige vinter for Gudrun efter Peter Tanevs tipoldemor.

Mashup: Den Magelige Magister.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "DMI i nyt varsel: Fimbulvinter vil vare i tre år"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*