Coronavirus lukker Romerriget: Folkevandringer aflyses af frygt for smittespredning 4.84/5 (19)

Invasion of the Barbarians or The Huns approaching Rome - Color Painting

Af frygt for coronasmitte lukker Romerriget samtlige grænser. Alle folkevandringer aflyses eller sættes på stand by.

Folkevandringstiden skal skrives om. Det sker efter den drastiske nedlukning af hele Romerriget som følge af frygt for coronavirus. Fremover er det nemlig ikke tilladt folkeskarer større end 1000 mennesker at opholde sig inden for rigets grænser, hvilket i praksis gør enhver folkevandring umulig.

Forbuddet mod folkevandringer får store konsekvenser for en række allerede planlagte vandringer, som aflyses eller udsættes på ubestemt tid.

Frustrationerne er tydelige blandt de flere hundredetusind cimbrere og teutoner, som Satyren har mødt foran Cimbrertyren i Aalborg. Her havde man set frem til et langt og givtigt togt, som skulle munde ud i både store rigdomme og jord.

– Vognene var pakket og klar til afgang. Madpakkerne var smurt ligesom skjoldene, så vi bedre kunne kure på dem ned ad Alperne og tage røven på romerne, og det er da hamrende ærgerligt, at vi nu ikke kommer afsted, siger teutonernes konge Teutobod, som havde glædet sig til snart at dyppe tæerne i Middelhavet og nyde en amfora eller to.

Plyndring af Rom udsættes

Også herulernes konge, Odoaker, ærgrer sig over, at han må skyde en hvid pind efter sine ambitioner om at plyndre Rom.

– Jeg havde set frem til, at føre mit sejrrige folk ind i Rom, sparke kejseren af tronen og plyndre byen, men coronavirus er skam en alvorlig sag, og vi kan jo ikke have, at folk kradser af, før vi kan plyndre dem og slå dem ihjel, så jeg har fuld forståelse for kejserens beslutning, siger Odoaker.

Blandt andre barbarstammer er skuffelsen ligeledes stor, men vestgotere, alemannere, frankere, vandalere (forkortet af red.) oplyser enstemmigt, at de agter at respektere folkevandringsforbuddet.

Forestillinger uden tilskuere i Colosseum

Som talsmand for det romerske kejserkollegium forklarer kejser Decius, at forbuddet mod folkevandringer kommer på et rigtig skidt tidspunkt.

Han slår fast, at det har været nødvendigt at lukke grænserne hermetisk og sætte barbar-stammer, som allerede befinder sig i riget, i karantæne. Det drejer sig blandt andet om Langobarderne, som er strandet i Norditalien på ubestemt tid.

Kejser Decius understreger, at både han selv og den romerske befolkning også lider afsavn på grund af coronavirus.

– Jeg er personlig meget ked af, at jeg ikke får lejlighed til at standse østgoterne som planlagt, men vi må alle yde et offer, siger han og fortsætter:

– Også den helt almindelige romerske borger rammes af karantæner, og samtlige forestillinger i Cirkus Maximus, Colosseum og hippodromen i Alexandria afvikles uden tilskuere.

Decius kan ikke sige, hvornår der igen åbnes for folkevandringer, men han frygter, at der kan gå lang tid.

Satyren erfarer, at en lang række historiske felttog er i fare for at blive aflyst. Det forlyder, at den tyske invasion af Danmark den 9. april hænger i en tynd tråd.

Illustration: Ulpiano Checa.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Coronavirus lukker Romerriget: Folkevandringer aflyses af frygt for smittespredning"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*