Sensationelt moselig opdaget i Salling 4.69/5 (29)

Et helt særligt moselig er blevet fundet ved Thise nord for Skive.

Fundet af et særdeles bevaret moselig er dukket op af vandet i en tørvemose ved Thise nord for Skive. Det oplyser Skive Museum i en pressemeddelelse.

Der er tale om resterne af en mand, der blev fundet under tørvegravning tidligere på efteråret.

Moseliget, der menes at stamme fra jernalderen, er blevet helt stift af at ligge de mange år i det gule mosevand. Manden er ligesom Tollundmanden og Gravballemanden blevet opkaldt efter findestedet, og kendes nu som Thisemanden.

Fundet begejstrer arkæolog Dennis Fjandbo, som Satyren træffer på telefonen fra Mors.

– Det er utroligt, at Thisemanden dukker op igen, efter han ikke har set solens lys i så mange år. Jeg troede ikke, at der var noget at finde dernede, men det viser sig altså, at han har været der, gemt igennem alle disse mange år, siger Dennis Fjandbo.

Moselig skal stives af

Han glæder sig til at vise det nye fund frem for de besøgende på Skive Museum.

– Det er klart, at sådan et fint fund efter konservering vil kunne gøre stor gavn i vores formidling af fortiden. og det er klart, at meningen også er, at han skal komme lidt omkring i området, siger han.

Der er tidligere gjort mange fund fra jernalderen i området, og Thisemanden overrasker især på grund af sin størrelse og sin skarpe lugt.

– Jeg glæder mig til at han bliver undersøgt nærmere af unge, dygtige forskere. Der er ingen tvivl om, at der er mange der vil have glæde af at nærstudere dette fund, siger Dennis Fjandbo.

Fordi der er tale om et meget langt lig, så er det meningen, at han skal stå i en særlig konstrueret montre, der kan holde et konstant fugtigt klima. Det har imidlertid vist sig at være et problem.

– Det viser sig, at han bliver så slap i koderne efter konservering, at han ikke længere kan stå selv. Derfor er det nødvendigt, at afstive ham med kemi, før han for alvor vises frem, siger Dennis Fjandbo.

Mashup: Den Magelige Magister.

Vurder denne artikel

2 Kommentarer på "Sensationelt moselig opdaget i Salling"

  1. Carsten Madsen | 17. november 2022 ved 7:46 | Svar

    😂🤣 Denne gang har I overgået Jer selv 👍🏻🥰

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*