Rædslernes nat i Stockholm: 82 filmkritikere halshugget på Stortorget 4.94/5 (18)

Mashup: den Magelige Magister.

Massehenrettelse på Stortorget i Stockholm efterlader 82 hovedløse filmkritikere. Politiet afviser ikke en sammenhæng med dårlige anmeldelser af historisk film.

Der mødte Stockholms sene natteravne og tidlige morgenvandrere et grufuldt syn, da de fredag morgen passerede Stortorget i Gamla Stan i Stockholm. Brostenene var spejlglatte af frosset blod. Afhuggede hoveder med rimfrost i håret var rullet ud over torvet og lå mellem dynger af hovedløse kroppe, som var frosset sammen i dødens makabre kluddermor.

Som eneste medie har Satyren fået adgang til gerningsstedet, hvor Stockholms regionspolitichef Mattias Andersson dybt rystet viser rundt blandt noget, der ligner et rituelt massedrab i en splatterkrimi af Lars Kepler.

– Vi har optalt 82 ofre for, hvad der ligner en gigantisk massehenrettelse. Fælles for ofrene er, at de alle er filmskribenter, filmanmeldere eller kritikere ved dagblade og kulturmedier, siger regionspolitichefen.

Øjenvidner fortæller politiet, at der hele natten til fredag foregik noget på det centrale torv, som lignede et gigantisk liverollespil. Mænd i gammeldags tøj førte mænd og kvinder til et skafot, hvor de skrigende om nåde fik hugget hovederne af.  

Flere vidner heppede. De troede, det var et reklamestunt for instruktøren Mikael Håfströms film om Christian den 2. og Det Stockholmske Blodbad, som netop har haft premiere.

Dårlige anmeldelser muligt motiv

Filmen har fået dårlige anmeldelser. Det kan være motivet til massakren på Stortorget, mener politiet.

 – Efterforskningen står reelt på bar bund. Jeg udelukker ikke en sammenhæng mellem de dræbte filmkritikere og filmen, som har fået elendige anmeldelser, men når ofrene tilhører den anmeldende kulturelite, så har nærmest hele Sverige jo et motiv til at dræbe dem, siger regionspolitichefen.

Han tilføjer, at instruktøren, skuespillere og filmholdet alle har skudsikre alibier.

Satyren forsøger forgæves at få en kommentar fra de danske filmmedier. Ingen på filmmagasinet Ekko, tager telefonen trods flere opkald. De store danske kulturaviser bekræfter, at deres filmanmeldere er blandt de halshuggede, og derfor ønsker de ikke at udtale sig.

Hos Danmarks Radio melder generaldirektør Maria Rørbye Rønn sig glædeligt fri for tab.

– Vi har bortprioriteret filmstoffet og fyret vores filmanmeldere. Det har lykkeligvis reddet deres liv, forstår jeg, så noget godt kommer der ud af nedskæringer, siger en lettet generaldirektør.

Christian Tyran tager ansvaret

Dansk films grand old enfant terrible Peter Aalbæk Jensen ser det muntre i situationen, da Satyren overbringer ham nyheden.

– Nå da, hvor spøjst. Tanken om at kappe hovederne af samtlige filmkritikere strejfer mig ofte. Det har Regner (Regner Grasten, red.) og jeg sgu fantaseret om mange gange i en cigarosende cognacbrandert i poolen, men det er blevet ved tanken. Det gør jo ingen forskel, om de åndsamøber har et hoved eller ej, griner Peter Aalbæk Jensen.

Kort før redaktionens afslutning indløber et tip fra kilder tæt på Kong Christian den 2., så vi tager kontakt til majestæten.

– De fucking motherfuckers, skal ikke fucke med en film om mit magtpolitiske svendestykke og give den fucking dårlige anmeldelser, skriger kongen usammenhængende og tager det fulde ansvar for det, han kalder retfærdigheden i Stockholm.

Mashup: Den Magelige Magister.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Rædslernes nat i Stockholm: 82 filmkritikere halshugget på Stortorget"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*