Peter Schmeichel skal hjælpe Djengis Khan til et bedre image 4.8/5 (5)

Den tidligere målmand for det danske fodboldlandshold, Peter Schmeichel, skal hjælpe det mongolske kejseriges mægtige hersker Djengis Khan til et mere positivt image.

Hans navn er Djengis Khan. Han er mongolernes kejser, og så har han har et virkelig dårligt image. Over alt frygter man hans navn. I Kina går han under navnet “Slagteren fra stepperne”. I Persien kaldes han for “Det blodtørstige uhyre”.

Sammen med sine vilde horder har han trukket et blodigt spor fra Kina til Europa. Efter sigende lod han sine krigere dræbe over en million mennesker på en enkelt dag i Persien.

Men det er ifølge en talsmand for Djengis Khan et vildt fortegnet billede af mongolernes milde, blide og fredselskende hersker.

– Det er infame løgne, som fjender af det mongolske rige bevidst har spredt. De fremstiller vores khan som et blodtørstigt monster og en nådesløs tyran, så de kan pålægge os sanktioner, siger en talsmand for khanens hof.

Peter Schmeichel skal vise, hvordan man rejser en jurt, tilrider en hest, skyder med bue og pil fra hesteryg, fremstiller gæret hoppemælk og mørner en bøf under en hestesadel

Derfor har kredsen omkring Djengis Khan iværksat en større charmeoffensiv. Den skal rette op på mongolernes dårlige ry og rygte.

Gæret hoppemælk og rytterkunster

Til det formål har de hyret det danske fodboldlandsholds tidligere målmand Peter Schmeichel. Han skal udbrede kendskabet til mongolsk kultur og overbevise verden om, at mongolerne er et venligt og imødekommende folk, som møder andre med fred og tillid.

Nu må I stoppe. Jeg har ingen holdninger til hverken det ene eller det andet. Jeg elsker heste og glæder mig til at fortælle om mongolernes eminente færdigheder på hesteryg

– Han gør et fremragende job med at promovere VM i fodbold i Rusland. Vi er faldet pladask for hans skærmtække, fortæller khanens talsmand, der især er vild med den charmerende måde, Peter Schmeichel maler russiske babusjkadukker på.

Talsmanden forklarer videre, at Peter Schmeichel får til opgave at vise, hvordan man rejser en jurt, tilrider en hest, skyder med bue og pil fra hesteryg, fremstiller gæret hoppemælk og mørner en bøf under en hestesadel.

Schmeichel elsker heste

Kritikken er efterfølgende haglet ned over den tidligere landsholdsmålmand. Flere iagttagere anklager ham for at agere reklamesøjle for en af verdenshistoriens største undertykkere og sprede propaganda for et af de værste regimer, verdenshistorien har set.

Selv har Peter Schmeichel få kommentarer til sit nye job som formidler af mongolsk folklore.

– De vestlige mediers spin på det her er, at mongolerne er farlige og gør verden mere utryg. Nu må I stoppe. Jeg har ingen holdninger til hverken det ene eller det andet. Jeg elsker heste og glæder mig til at fortælle om mongolernes eminente færdigheder på hesteryg. Og hvis Satyren er så stødt over Djengis Khans og mit arbejde, så synes jeg, at I skal tage konsekvensen og afgive jeres rettigheder til fremover at skrive om mongolske hestevæddeløb, skriver Peter Schmeichel i en bulle til Satyren.

Peter Schmeichel tiltræder sit nye job efter sommerens VM i fodbold. Han får selskab af en række andre internationale stjerner, herunder skuespillerne Gérard Depardieu og Steven Seagal samt den tidligere basketballspiller Dennis Rodman.

Tegning: Mester Ictum

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Peter Schmeichel skal hjælpe Djengis Khan til et bedre image"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*