Nyt reality-tv på DR2 handler om arkæologi 4.88/5 (26)

Foto: Museum Lolland-Falster.

DR2 satser på ny slow-tv serie om arkæologi i nattetimerne. Den vil fokusere på stolpehuller, soldning og andet helt almindelig arkæologi.

Skal den attraktive arkæolog Sille tre eller fire gange på toilet i dag? Og har joviale Vagn igen fået asier med på madpakken?

Det er nogle af de spørgsmål, som seerne af DR2’s nye nattesatsning De graver langhus i Lyngby, får svar på. Den sendes de næste seks måneder i kanalens ‘tynde’ timer.

– Vi synes, det vil være spændende at komme med arkæologerne ud i hverdagen. Vi skal ikke se vilde borge, magiske sværd eller vikingeskibe her. Det er en udgravning, som de er flest, siger tv-seriens producer Kenny Albertsen, der tidligere har været involveret i de norske produktioner af tv om togrejser gennem landet.

DR2 satser på lavbudget

Der er tale om en lille og forholdsvis billig tv-produktion, som skal give DR2 overtaget i konkurrencen med DK4. Seerne kan følge med på nogle få, fastmonterede kameraer. Der vil ikke være interviews, forklarende speaks eller andre pædagogiske elementer end arkæologernes indbyrdes tale på tv-signalet.

– Det er stjernegodt tv, fordi det er virkeligheden og helt nede på jorden og jo faktisk i den. Men det er også et kig ind i en spændende, barsk og meget anderledes verden for alle os, der arbejder på kontor eller i supermarkeder, siger Kenny Albertsen og retter på sine sorte designerbriller.

Han mener, at det daglige højdepunkt er, når arkæologerne mødes til frokost i skurvognen og indbyrdes taler om fundene og især brokker sig over det danske vejr.

– Det er spændende, hvordan de vil brokke sig i dag. Samtidig kan seerne følge med i, hvad rigtige arkæologer faktisk spiser af deres små madkasser, siger han.

Andre højdepunkter kan være, når der brygges Nescafe på lunkent vand fra termokander og spises kage skåret ud med graveskeen i store mængder og sladres om den onde afdelingsleder, der endnu engang er ‘på kursus med kommunen’. 

Snittede stolpehuller ad libitum

Kenny Albertsen fortæller, at serien i forhold til traditionelt reality-tv har været udfordret på grund af arkæologernes arbejdstøj.

– De ligner jo mest af alt gule mumitrolde, når de står der i deres orange flyverdragter. Derfor satte vi med inspiration fra BigBrother også et kamera op på toilettet i skurvognen, så man kan se dem som rigtige mennesker uden dragten, siger produceren.

Man vil i serien udgrave et helt almindeligt og antageligt fundtomt langhus nord for Lyngby og fascineres af snittede stolpehuller, utydelige profiler, potteskår og andet godt fra sold og grube. Men det er ikke afgørende, mener Kenny Albertsen.

– Det kunne være overalt i Danmark. Det afgørende er de mennesker, som man ser fryse i sneen, regnen og blæsten. Vores mikrofoner kan endda fange, når deres tænder klaprer, siger han frydefuldt.

Serien udsendes på DR2 fra 1. marts klokken 02.00.

Foto: Museum Lolland-Falster.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Nyt reality-tv på DR2 handler om arkæologi"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*