En ny stor bededagsreform skal give mere bøn på kortere tid 4.8/5 (15)

Biskop Baggers store bededagsreform skal effektivisere de troendes bønner og frigøre engletid til mirkaler og kerneopgaver. Reformen støttes af J.F. Struensee.

Den magtfulde bisp over Sjælland, Hans Bagger, har en plan. Han vil effektivisere bønnen og samtidig skære ned på dén tid, der bruges til at bede i.

Der går alt for meget tid med ufokuseret klat-bederi fordi der er så mange forskellige bededage, mener Bagger.

Baggers idé er at afskaffe alle bededage og fusionere dem til én, såkaldt “stor” bededag

Han argumenterer for, at bevidstheden om, at der alligevel snart kommer en ny faste- og bededag, betyder at folk sjældent gør sig ordentligt umage.

– Der bliver bedt i øst og vest, snart om det ene og snart om det andet, og de bedende spilder både deres egen, og ikke mindst Vorherres tid. Man skal huske, at han trods alt har andet at se til end bønner, der alligevel bliver lavet om på næste bededag, siger han.

Sagsbehandlingen lettes

Baggers idé er at afskaffe alle bededage og fusionere dem til én, såkaldt “stor” bededag.

Det vil være langt mere optimalt, forklarer den engagerede kirkemand.

– På dén måde tvinges folk til at planlægge deres bønner ordentligt og sætte dem i system. Det vil lette Guds sagsbehandling, og i sidste ende give større trivsel, både her og hisset, siger han.

– Desuden kommer det til at frigøre tid, så menige engle får mulighed for at bruge flere ressourcer på kerneopgaver. Der er for eksempel voldsomt pres på åbenbaringer og mirakler, der jo er meget populære sydpå, fortsætter Hans Bagger.

Struensee støtter bededagsreform

Eftertiden har en tendens til at gøre J.F. Struensee til ophavsmand for tanken om en samlet bededag. Derfor har Satyren fundet det rimeligt at spørge, hvordan han forholder sig til tanken.

Himlens pressechef, Gabriel Engelsen, oplyser, at Gud ikke umiddelbart har kommentarer til planen

Umiddelbart er 1700-tals reformatoren af statsadministrationen positiv:

– Det ligger meget i forlængelse af de tanker, vi får på min tid. Det er en rigtigt god idé, fordi de bededage, der skæres væk, kan bruges til at arbejde og gøre sig nyttig i. Folk har i forvejen alt for meget tid, og det ender bare i lediggang og drikkeri, siger J.F. Struensee og fortsætter:

– Det er præcis den samme udfordring, vi ser med helligdagene. Dén slags forringer ganske enkelt mulighederne for vækst og burde afskaffes eller i hvert fald begrænses kraftigt. Men dét vil jeg såmænd nok også blive hængt op på engang.

Himlens pressechef, Gabriel Engelsen, oplyser, at Gud ikke umiddelbart har kommentarer til planen. Han understreger dog​ samtidig, at Departmentet for Modtagelse af Bønner fortsat har døgnåbent.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "En ny stor bededagsreform skal give mere bøn på kortere tid"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*