Astronomen Tycho Brahe: Lyskugler på himlen varsler sygdom og verdens undergang 4.93/5 (15)

Lange rækker af lyskugler, som i disse dage farer hen over nattehimlen er et foruroligende varsel. Det mener astronomen Tycho Brahe, der forudser, at en epidemi vil ramme verden.

Måske har De set dem. Lange rækker af lyskugler, der som perler på en snor flyver hen over nattehimlen i stor fart. De dukker op af horisonten trækker hen over himlen og slukkes så en for en indtil alle er forsvundet i mørket.

Hvis De har, så skal De slå korsets tegn og bede Gud Herren om at skåne Dem for den sygdom og død, som vil ramme menneskeheden. Det råder den kendte danske astrolog og astronom Tycho Brahe.

Fra sit observatorium på øen Hven i Øresund har han nærstuderet de mystiske ildkugler.

– Jeg har observeret, at den ene lyskugle er lidt større end de andre i flokken. Det beviser, at det er Kristus, der sammen med sine disciple, evangelisterne og et større sammenrend af helgener, åbenbarer sig for os, siger Tycho Brahe, som har taget varsler af himmelfænomenet.

Sygdom vil ramme

Tycho Brahe er ikke i tvivl. Konvojen af lyskugler varsler Dommedag og jordens undergang. Det sker ikke lige med det samme. Først skal vi gennem en række plager.

– Det begynder med en ukendt sygdom, som på få måneder vil ramme hele den kendte verden. Fra Kina i øst til Den Nye Verden i vest vil folk blive syge og lukke sig inde. Latinskoler vil lukke. Alle lige fra håndværkere til kongens foged må udøve deres dont hjemmefra og holde sig på to skridts afstand af hinanden, forudsiger Tycho Brahe og hoster let i sit ærme.

Derefter vil himlen falde ned og englene i Johannes Åbenbaring vil blæse i deres basuner, slår Tycho Brahe fast.

Flyvende magiske maskiner

Tycho Brahes kollega Nikolaus Kopernikus (ikke at forveksle med skuespilleren Nicolaj Kopernikus. red.) er ikke så overbevist om jordens snarlige undergang.

– Jeg forholder mig udelukkende til den astronomiske side af sagen og holder mig fra astrologisk brahe-snak. Der er intet i mine observationer, der tyder på, at det er Kristi genkomst, siger Kopernikus.

Han vil ikke udelukke, at det er kometer eller helt nye stjerner, som har vist sig på himmelen. Han vil endda gå så langt som til at formulere et tankeeksperiment.

– Kan vi forestille os, at det er en avanceret civilisation, som sender deres magiske maskiner ind over hovederne på os til gavn for menneskeheden. Det er virkelig tankevækkende, men ikke noget, jeg skal uddybe yderligere i hypoteser, da kætterbålet truer, siger Kopernikus.

Illustration: Papposilenos.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Astronomen Tycho Brahe: Lyskugler på himlen varsler sygdom og verdens undergang"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*