Christian 4. raser: Mette Frederiksens restriktioner spolerer Kronprinsens overdådige bryllup 4.41/5 (17)

Hans Majestæt Christian 4. raser over, at Rigskansler Mette Frederiksen kun tillader 500 bryllupsgæster og at festen skal slutte kl. 24. Det spolerer Den Udvalgte Prins Christians storslåede bryllup.

Hundehoved! Hængerøv! Skidespræller! Elendige socialdemokrat! Hvad bilder det fruentimmer til Rigskansler Madam Frederiksen sig ind sådan at begrænse antallet af bryllupsgæster til vores søn den udvalgte Prins Christians bryllup med Magdalena Sybille af Sachsen?

Hvordan skal jeg, en renæssancefyrste af Guds nåde og med et ego større end det, nøjes med 500 gæster til så vigtig en begivenhed som det store bilager; det største og mest overdådige kongelige bryllup dette kongerige nogensinde kommer til at opleve.

Alene brudens mor kommer slæbende med hele den pukkelryggede familie, som langt overstiger de 500 i antal. Har Rigskansler Frederiksen gjort sig nogen forestillinger om, hvilken kattepine denne decimering kaster vor kongelige bagdel ud i? Åbenbart ikke. Fanget står vi mellem svigermekanikkens Scylla og fyrstehoffernes Charybdis. Siger vi nej til brudens familie, skal vi hånes for det i al evighed. Siger vi nej til fyrsters, kongers og gesandters deltagelse, geråder vi ud i oprørte vande. Ingen kender en forsmået renæssancefyrste før festen er slut, og bægret er tømt.

Madam Rigskansler spiller terning med vort rige. Vi risikerer at forlænge den store europæiske krig, vi har ledet os selv ud i. Mon Rigskansler Frederiksen ønsker, at 30 års krig skal hærge vort kontinent, at Wallensteins landsknægte og svensken igen skal brænde Jylland af.

Blot fordi Rigskansleren selv vil fornedre sig med så få indbudte til sit eget bilager, ja så skal vi andre vel ikke lide under det. Vi ender med at måtte overlade vor egen plads ved bryllupstaflet til andre. Mage til ydmygelse, har vi aldrig oplevet. Men hvad kan man forvente af en rigskansler af borgerlig herkomst.

Og hvad ligner det. Lukke festen allerede ved midnatstide! Vi skal ved Djævlens hale have lov at drikke os i hegnet. Vi skal drukne os i sødet vin fra Rosenborgs kælder og bælle, til vi segner. Vi skal pisse i krogene, brække os i skylleskålene og kyle tømte glas efter vore lakajer.

Men nikkenej, Rigskansleren jager os alle i alkoven, inden klokken på Rosenborg slår midnat. Der skal vi så ligge med hænderne over dynen for ikke at rage på den ungmø, man er krøbet til køjs med, fordi vi alle skal holde over en alens afstand til hverandre. Der ligger vi så og hører bragene fra det store festfyrværkeri, vi havde planlagt.

Nej, vi vil ikke finde os i, at Madam Rigskansleren reducerer det store bilager til et mellemstort socialdemokratisk bilager. Vi forlanger en ny håndfæstning.

Christianus Quartus Rex
Rosenborg Slot

De i debatindlægget fremførte uhyrligheder er et udtryk for Majestætens manglende samfundssind.

Illustration: Karel van Mander.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Christian 4. raser: Mette Frederiksens restriktioner spolerer Kronprinsens overdådige bryllup"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*