Forligsmand Mette Christensen udpeget som mægler i Trediveårskrigen 4.67/5 (12)

Tre årtiers krig i Europa er på vej mod en afslutning. De stridende parter mødes snart ved forhandlingsbordet med forligsmand Mette Christensen for bordenden. Hun assisteres af chefforhandlerne fra de nyligt afsluttede overenskomstforhandlinger.

Efter at have landet en overenskomst på det offentlige område venter nye store udfordringer for forligsmand Mette Christensen. Hun er nemlig udpeget til at lede forhandlingerne om en afslutning af Trediveårskrigen.

Det er Pave Urban 8., som har valgt Mette Christensen til den svære opgave at finde et forlig, som kan skabe fred.

– Jeg er dybt imponeret over hendes koldblodige overblik. Hun har en eminent evne til at motivere parterne til fortsatte forhandlinger alene ved hjælp af kaffe og croissanter for derefter at lande et forlig, siger Pave Urban.

Det bliver ingen nem forhandling, selv om den på ingen måde er i samme liga som de nyligt overståede overenskomstforhandlinger

Han forventer sig meget af Mette Christensen og hendes dream team af chefforhandlere fra OK18.

– Hun har forhindret Michael Ziegler og Anders Bondo Christensen i at duellere på kårder og giftmyrde hinanden. Hun har også fået Dennis Kristensen til at tie stille. Hun har holdt Sophie Løhde i kort snor, og tilmed har hun overtalt dem til at være hendes medforhandlere. Jeg er sikker på, at de sammen kan styre genstridige konger, kejsere og krigsherrer og få dem til at makke ret, så vi er sikret en langvarig fred, siger Paven.

Alle har tævet hinanden

Der venter Mette Christensen en stor opgave med at løse den stramme gordiske knude, som 30 års konstant krig mellem katolikker og protestanter har bundet om Europa.

Krigen brød ud, da utilfredse protestanter kylede kejserens katolske gesandter, heriblandt Baron von Hohenfall, ud af vinduet fra borgen i Prag. Det udløste en serie krige, hvor protestanter sloges mod katolikker, mens andre protestanter, når de ikke sloges mod katolikkerne, sloges med andre protestanter eller støttede katolikker mod andre katolikker og hjalp katolikker mod andre protestanter.

Løhde, Ziegler, Dennis og Bondo er de stædigste æsler, jeg nogensinde har forhandlet med. De er er ikke til at stikke i, og de rykker sig ikke en millimeter. Det er netop de kompetencer, jeg har brug for, når jeg skal få Christian 4. og Gustav 2. Adolf til at forliges

Forligsmand Mette Christensen ser med stor spænding frem til at skabe fred i Europa og forene katolikker og protestanter om en ny fremtid.

– Det bliver ingen nem forhandling, selv om den på ingen måde er i samme liga som de nyligt overståede overenskomstforhandlinger, siger Mette Christensen, som går ydmyg til arbejdet og ikke vil afsløre noget som helst om sin strategi.

Fra de stridende parter, herunder Christian 4. og svenskekongen Gustav 2. Adolf, lyder det samstemmende, at de aldeles ikke skal have nogen mægling. Det forhindrer dem i at vinde hæder og ære på slagmarken og sikre den plads i historiebøgerne, der tilkommer dem.

Løhde, Ziegler, Dennis og Bondo hyret som konsulenter

Mette Christensen afslører, at hun har forudset de stridendes indstilling. Derfor har hun hyret chefforhandlerne fra OK18 som konsulenter, der skal hjælpe med forhandlingen.

– Løhde, Ziegler, Dennis og Bondo er de stædigste æsler, jeg nogensinde har forhandlet med. De er er ikke til at stikke i, og de rykker sig ikke en millimeter. Det er netop de kompetencer, jeg har brug for, når jeg skal få Christian 4. og Gustav 2. Adolf til at forliges, og få den Tysk Romerske Kejser, Habsburgerne samt store og små tyske fyrster til at indgå et forlig om magtfordelingen i Europa for resten af det 17. århundrede, siger Forligsmanden.

Hun har nu indgået en musketered med sine topforhandlere under parolen: èn løsning for hele Europa. De er alle begejstrede for opgaven. Anders Bondo Christensen håber også på, at han kan indgå en arbejdstidsaftale med Christian 4. for pogeskolernes degne og latinskolernes lærere. Det vil skabe et godt udgangspunkt forud for de næste overenskomstforhandlinger, mener lærernes formand.

Forhandlingerne om fred er sat til at begynde snarligt i en endnu ikke udpeget by et sted i Vestfalen i Tyskland.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Forligsmand Mette Christensen udpeget som mægler i Trediveårskrigen"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*