Romerske kejsere rådgiver EU om Europas fremtid 4.7/5 (10)

Byg en mur, og del Europa. Sådan lød et par af rådene til Jean-Claude Juncker. Et udvalg bestående af romerske kejsere og statsmænd mødtes forleden med EU-kommissionen i Rom for at drøfte Europas mange udfordringer.

Den, som ikke lærer af historien, er dømt til at gentage den. Belært af disse vise ord har EU-kommissionen nedsat et udvalg bestående af romerske kejsere og statsmænd. De skal hjælpe med at løse Europas mange genvordigheder.

Formand for Europakommissionen Jean-Claude Juncker forklarer Satyren, at Romer-udvalget besidder århundreders erfaring i at lede og styre både bystater, republikker og imperier. Det er den slags kompetencer, Europa har brug for, undestreger han.

Og Jean-Claude Juncker fik masser af input, da han og kommissionen forleden besøgte Det Romerske Senat, hvor udvalget fremlagde sine konklusioner.

På spørgsmålet om migrationsbølgen fra Afrika var der stor enighed blandt kejserne. Så længe afrikanerne ikke ankommer ridende på elefanter, har Europa ikke noget at frygte

Det hele forløb fredeligt bortset fra et enkelt giftmordforsøg under frokosten, som kostede en mundskænk livet.

Prætorianergarden skabte arbejdsro og holdt gemytterne nede. Den sikrede Julius Cæsars ryg og sørgede for deltagernes sikkerhed, selv om flere kejsere i højlydt rædsel frabad sig Prætorianergardens beskyttelse.

Neros brændende disruption

I sit indlæg advarede Kejser Augustus meget overbevisende mod et Europa, hvor man ikke deler og hersker over briter, gallere og germanere, men lader dem arbejde sammen.  Advarslen satte så stor en skræk i Jean-Claude Juncker, at han nu er tilhænger af Brexit.

– Augustus’ scenarie fylder mig med lammende skræk, så det kan kun gå for langsomt med at sparke briterne ud af EU, siger en rystet Jean-Claude Juncker, mens han tørrer sveden af panden.

På spørgsmålet om migrationsbølgen fra Afrika, var der stor enighed blandt kejserne. Så længe afrikanerne ikke ankommer ridende på elefanter, har Europa ikke noget at frygte. Tværtimod ser Romer-udvalget et stort økonomisk potentiale i slavearbejdskraftens frie bevægelighed.

Theodisus bakkes op af Kejser Hadrian, der talte for at kombinere delingen af Europa med en mur tværs gennem kontinentet

Der var også begejstring hos EU-Kommissionen over Kejser Neros tanker om, at alt må brændes ned, før det igen kan rejse sig af asken med fornyet kraft og herlighed.

– Jeg er meget lydhør over for Kejser Neros tanker, som er disruption i sin klareste form. Selv om vi adskillige gange har brændt Europa ned til grunden, er det måske det, der skal ske igen, hvis vi vil forny det europæiske fællesskab, siger Jean-Claude Juncker.

Han vil hurtigst muligt drøfte forslaget med Ruslands præsident Vladimir Putin og Tyrkiets præsident Recep Tayyib Erdogan.

Del Europa, og byg en mur

Jean-Claude Juncker  behøver ikke brænde Europa ned, hvis det står til Kejser Theodosius den Store. Han foreslog at dele Europa i en vestlig og en østlig del. Det havde han selv stor succes med i sin tid.

Theodosius bakkes op af Kejser Hadrian, der talte for at kombinere delingen af Europa med en mur tværs gennem kontinentet. Det holder folk beskæftiget, så de ikke ryger i totterne på hinanden, konkluderede Hadrian i sit Powerpoint-indlæg, som viste storslåede billeder af kejserens egen mur.

Derimod vækker Kejser Caligulas forslag om at lade heste og andre medlemmer af dyreriget få sæde i Europaparlamentet ikke begejstring hos Jean-Claude Juncker.

– Nej, vi har allerede så mange gamle øg, æsler, påfugle, duer, høge og finker i Europaparlamentet, og der er ikke plads til flere, påpeger Kommissionsformanden.

Selv om ikke alle forslag var lige velegnede, er Jean-Claude Juncker og EU-Kommissionen  overordnet  meget tilfreds med Romer-udvalgets arbejde.

– Udvalget har fået mig til at indse, at ved at gentage historien, gentager vi den således, at vi lærer af den, så vi i fremtiden undlader at gentage historien, med mindre vi netop ønsker at gentage den for at lære af den for på den måde at blive klogere, så vi ikke gentager historien igen, men i stedet skaber et bedre Europa, konkluderer Jean-Claude Juncker.

Illustration: Wikimedia Commons

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Romerske kejsere rådgiver EU om Europas fremtid"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*