Team History Time Travel klar til at vinde alt i årets Tour de France 4.9/5 (21)

Julius Cæsar i gul toga i tour de franceOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Holdkaptajn Julius Cæsar går efter at vinde årets udgave af Tour de France. Holdets bjergkonge Hannibal vil tage bjergtrøjen og sprinteren Ragnar Lodbrog vinder på Champs Elysees. Cykelkommentator Jørgen Leth selvantænder i orgastisk begejstring over Team HTT.

Ambitionerne er store hos Team HTT. Ud over den samlede sejr går holdet også efter at vinde samtlige etaper og samtlige trøjer i årets Tour de France.

Cykelekspert og kommentator på TV2, Jørgen Leth tror, at Team HTT kan gøre det. Holdet vil skrive cykelhistorie og vinde alt i år.

– Det er et vanvittigt stærkt hold, det er det, virkelig. Og de kan gøre det, det kan de, siger Jørgen Leth.

Han forklarer, at holdet i Julius Cæsar har cykelhistoriens allerstærkeste holdkaptajn, som vil køre i den gule toga på alle etaper og sige ”Veni, vidi, vici.” når han står øverst på podiet i Paris.

– Julius Cæsar er kejseren. Han er løbets fuldkomne hersker. Vi så det senest i kongeetapen til Alesia. Han fløj på ørnens vinger, som en anden Pegasus. De andre ryttere i feltet hader ham for hans stålsatte vilje, hans overlegenhed og arrogance, siger Jørgen Leth.

Cæsar skal passe på sin ryg, advarer cykelsportens grand old man, der rammes af Stendhal-syndromet ved udsigten til resten af Team  HTT.

Napoleons lange togter

Til de lange flade etaper har Team HTT meget stærke kræfter. Napoleon Bonaparte, kendt for sine lange ofte udsigtsløse togter, skal sammen med den vævre belgiske vandbærer Manniken Pis og feltmaskalk Bernard Law Montgomery trække Team HTT gennem de flade strækninger i Flandern, hvor især britiske ryttere har høstet store triumfer på de legendariske etaper til Crécy og Agincourt.

Bjergkongen Hannibal, også kendt som Elefanten fra Kartago vil som en ronkedor besejre Alperne og begærligt sluge toppene én for én, som var de Toblerone-stykker

Ifølge Jørgen Leth er det netop i Helvedet i Nord, at Team HTT kan udfordres.

– Pavéerne i Flandern tilhører Team Deutscher Adler. Ryttere som Hindenburg, Rommel og von Richthofen har gjort sig selv til legender og spredt rædsel i feltet. Det bliver en nådesløs kamp, forudser Jørgen Leth, der også ser frem til dramatiske spurtopgør.

Han glæder sig som et barn på en ny trehjulet cykel til at se Team HTT ’s to supersprintere Rembrandt van Rijn og Ragnar Lodbrog vinde samtlige spurter.

De er to helt forskellige typer, messer Jørgen Leth.

– Hvor Rembrandt er den elegante sportsmand, som nonchalant kører lange, maleriske spurter, er Lodbrog stærk på de sidste hundrede meter, hvor han smadrer alt og alle med sin karakteristisk huggende stil, der gang på gang har givet ham sejren i sidste etape på Champs Elysées, siger Jørgen Leth.

Elefanten fra Kartago

I bjergene forventer Jørgen Leth det helt store drama. Team HTT’s bjergkonge Hannibal, også kendt som Elefanten fra Kartago, vil som en ronkedor besejre Alperne og begærligt sluge toppene én for én, som var de Toblerone-stykker.

Jeg får slet ikke tid til at tale om chateauer, chablis og camembert, forudsiger en andagtsfuld Jørgen Leth

Som hjælperytter i bjergene har Elefanten fra Kartago ingen ringere end den Bjerggeden fra Similaun, den elegante lille klatrer Ötzi. Han er feltets hurtigste rytter over trægrænsen og kan nå toppen af Alpe d’Huez på to vejrtrækninger og en tørret sveske uden at syre til.

– Årets Tour de France går over i historien som det ultimative episke drama, som det ypperste og mest legendariske cykelløb nogensinde. Det bliver cykelsportens død, det gør det. Men en smuk død, fordi det bliver så guddommeligt sublimt. Fremover vil alle cykelløb stå i skyggen af Team HTT og dette års Tour de France. Jeg får slet ikke tid til at tale om chateauer, chablis og camembert, forudsiger en andagtsfuld Jørgen Leth og tilføjer i sit velkendte nasale flow:

– Jeg spiser camembert. Jeg kan godt lide camembert. Jeg elsker den ost. Det gør jeg, virkelig. Camembert gør mig glad. Den lådne, hvide skorpe, den fede, bleggule blomme. Distinkte noter af ammoniak kildrer min næse. Jeg tager en bid. Den silkebløde camembert kærtegner min tunge. Osten flyder i et med min mund. At spise camembert er som at elske med en moden kvinde. Det gør mig lykkelig at tage en camembert og en kvinde. Det er min ret.

Dopingmistænkt keltisk druide

Jørgen Leths begejstring for Team HTT deles ikke af alle cykelsportseksperter. Flere antyder udbredt brug af doping blandt holdets ryttere.

Mistanken forstærkes af, at holdet har ansat den kontroversielle keltiske druide Miraculix. Han sættes i forbindelse med systematisk brug af doping, senest hos Team Rynkeby, hvor Orangutangen Rynke fik to års karantæne.

Men også Team HTT’s tekniske chef Nikola Tesla er under anklager for ulovlige forbedringer af cyklerne.

Holdets pressechef Nostradamus afviser samtlige anklager som pure opspind.

– Alle mistanker og anklager mod Team HTT er løgn og latin fostret af dårlige tabere, som vil berøve Cæsar hans velfortjente laurbær, men det vil ikke lykkes dem. Det har jeg forudsagt, siger Nostradamus.

Tour de France begynder 7. juli. Løbet slutter med, at Julius Cæsar står øverst på sejrspodiet i Paris tre uger senere. Stort set samtidigt rammes Jørgen Leth af en dyb post coital depression.

Mashup: Madam Magdelone.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Team History Time Travel klar til at vinde alt i årets Tour de France"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*