Mattias Tesfaye tager statsborgerskab fra korsfarere og danskere i allieret krigstjeneste 4.73/5 (11)

Regeringens nultolerance over for fremmedkrigere får Mattias Tesfaye til at tage statsborgerskabet fra alle danskere som i historiens løb har kæmpet for fremmede magter i udlandet.

Udlændinge- og Integrationsminister Mattias Tesfaye skærer igennem og tager statsborgerskabet fra samtlige danskere, som gennem historien har kæmpet for ikke danske styrker i udenlandske konflikter.

– Vi kan ikke acceptere nogen som helst form for fremmedkrigere, og derfor har jeg administrativt taget statsborgerskabet fra korsfarere, landsknægte, snaphaner, og andre fra Danmark, som har kæmpet i krige i lande, hvor de ikke selv er statsborgere, siger Mattias Tesfaye.

Mister statsborgerskab for korstog

Det er loven om fratagelse af statsborgerskab fra danske fremmedkrigere, som Folketinget vedtog for nyligt, der giver ministeren hjemmel. Loven skal primært ramme danskere, der har kæmpet for Islamisk Stat, men ministeren ønsker lighed for loven.

– Det fordrer et stærkt moralsk kompas, når jeg kan gøre borgere statsløse uden at spørge Folketinget og domstolene, og derfor er det altafgørende, at jeg behandler alle ens, siger ministeren.

En af dem, der er dømt statsløs er den danske kongesøn Svend Korsfarer. Han var med i det første korstog i 1097 og mister sin indfødsret for deltagelse i hellig krig i Syrien.

– Han er et klokkeklart eksempel på en radikaliseret syrienskriger og en lejesoldat, som har menneskeliv på samvittigheden, og det er et udtryk for historieløshed ikke at lade retfærdigheden ske fyldest, forklarer Tesfaye.

Anders Lassen gøres statsløs

Ministeren oplyser, at han også tager passet fra de danskere, der kæmpede under såvel tysk som allieret side under Anden Verdenskrig.

– Der er ingen tvivl om, at de kæmpede for nationer, hvor de ikke var statsborgere, og de lever hundrede procent op til definitionen på fuldblods fremmedkrigere, siger Mattias Tesfaye.

Det går ud over den kendte major Anders Lassen, som kæmpede og faldt i britisk tjeneste under Anden Verdenskrig.

Tesfaye er rystet over, at en mand som Anders Lassen hyldes som en helt.

– Historikere har dokumentation for, at Anders Lassen dræbte adskillige mennesker under Anden Verdenskrig, og det er komplet uforståeligt, at en fremmedkriger hædres med Victoriakors og statue i Churchillparken i København, siger Mattias Tesfaye, som nu administrativt også fjerner Lassens statue.

Tesfaye vil desuden se på mulighederne for, at de historiske fremmedkrigeres efterkommere ikke får indrejsetilladelse i Danmark.

– Det er regeringens politik, at fremmedkrigernes radikaliserede børn, børnebørn, oldebørn, tipoldebørn, tiptip oldebørn (forkortet af red.) aldrig vender tilbage og skaber utryghed i Danmark, siger Tesfaye.

Han oplyser, at historiske fremmedkrigere via E-boks, budstikke eller brevdue kan klage over afgørelsen inden for en måned efter afgørelsen.

Foto: PES Communications.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Mattias Tesfaye tager statsborgerskab fra korsfarere og danskere i allieret krigstjeneste"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*