Kendte historiske danskere: Dét skal vi i sommerferien 4.67/5 (18)

leif plith lauritsen Christian 4. sommerferie amsterdam

Sommerferien står for døren. Satyrens livsstilsredaktion sørger for, at du får inspiration, uanset om du foretrækker afslapning eller holder mere af aktiv ferie. Vi har derfor spurgt en række historiske kendisser om deres ferieplaner.

Christian 4, konge af Danmark, skal en tur til Amsterdam

– De er gode til at bygge i min yndlingsstil, nederlandsk renæssance og jeg er vild med kanalerne. Desuden har de sjove tobaksformer, man ikke ser herhjemme. Almindelig druk kan være godt nok til hverdag, men i ferien vil man jo gerne prøve lidt nyt. Det bliver desværre kun et citybreak, for Rigets sager skal selvfølgelig passes. Trediveårskrigen taber jo ikke sig selv.

Thyra Danebod, dronning af Danmark, holder i år arbejdsferie i Sønderjylland

– Jeg er i gang med at bygge en slags hegn dernede, så dét kommer ferien til at gå med. Det er et kæmpestort projekt med en gigantisk jordvold. Men når det er færdigt, vil det forhåbentlig kunne holde saksere, frankere, vendere, abodritter samt vildsvin med svinepest og snue ude til evig tid.

Peter Tordenskjold, viceadmiral, tager på cruise

– Jeg har nogle rigtigt gode kammerater, nogen af mine soldater naturligvis, som jeg altid hænger ud med. Vi overvejer et rigtigt drengerøvs-cruise i den svenske skærgård. Men det bliver med et orlogsfartøj, så jeg kan ikke sige så meget om det.

Birgitte Gøye, adelsfrue, skal på wellness

– Jeg har haft temmelig ondt i mit ene øje, så derfor har jeg bestilt en kurrejse. Man siger ganske vist, at det går væk, hvis man smører øjet med blæk. Men jeg tror nu mere på rent vand og et kurophold i eksklusive omgivelser. Menuerne er ganske vist kun på tre retter, men i brochuren står der, at de giver unikke smagsoplevelser baseret på lokale råvarer.

Søren Kierkegaard, filosof, skal ingen steder

– Ferie? Tjah, det er jo et enten – eller. Min erfaring er, at forventningens glæde er den største, derfor har jeg besluttet, at jeg bliver hjemme og går rundt i gaderne med et misantropisk look. Så det bliver staycation i København.

Leonora Christine, grevinde, tager Bornholmerbåden

– Vi skal til Bornholm i slotspension. Fordi min mand, Corfitz, er diplomat, bruger vi meget tid på rejser rundt om i Europa. Så når vi rigtigt skal koble af, bliver vi helst hjemme i Danmark eller Sverige, alt efter, hvem vi holder med i øjeblikket. Bornholm er et skønt sted, og vi skal bo i en meget rolig egn, hvor der er også er mulighed for at klatre lidt på klipperne.

Bjørn Jernside, viking, tager på togt

– Der er ikke sølv til det helt store i år, for vi har lige lagt nyt tag på hallen. Men jeg holder meget af at røre mig i ferien, så jeg har tænkt at tage et lille smuttogt til Middelhavet, måske Rom. Bare en kort tur med lidt hurtig plyndring her og der. Lidt toldfrit​ skal man da have med hjem til både fruen og frillen.

Karen Margrethe Rahbek, frue, nyder landlivet på Frederiksberg

– Jeg regner med, at vi får mange sommergæster her på det landlige Frederiksberg, og så skal jeg have sat lidt skik på haven. Desuden har jeg virkeligt mange breve, jeg skal have skrevet, og der er stakkevis af æsker, som venter på at blive klistret.  Så der er skam nok at gøre herhjemme. Men jeg skal nu også være sammen med min søster. Hun trænger ærligt talt til at muntres lidt op, mens hendes kunstneriske kæreste farer rundt i hele Europa i stedet for at passe sine jurastudier, så de kan blive gift.

Tegning: Mester Ictum

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Kendte historiske danskere: Dét skal vi i sommerferien"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*