Donald Trump udvider handelskrig til at omfatte antikkens civilisationer 4.93/5 (14)

En handelskrig af verdenshistoriske dimensioner trækker op. USA truer antikkens imperier og højkulturer med straftold og sanktioner, men antikkens syv store i sammenslutningen AG7 vil slå igen. Det kan ramme Hollywood hårdt.

Snart kan det være slut med Cæsarsalat på amerikanske restauranter. Cesars Palace i Las Vegas kan blive tvunget til at skifte navn. Men værst af alt. Snart er det måske også forbi med Hollywoods sværd og sandal-film.

Det kan blive en realitet, hvis USA’s præsident Donald Trump får held med at udvide sin handelskrig til også at omfatte antikkens højkulturer og civilisationer. Men de er klar med en række modforanstaltninger, hvis præsident Trump gør alvor af truslen.

Det romerske senat er klar til at stoppe al franchise af klassiske brands i USA. Det vil ramme producenter af Cæsarsalat og steder som Cesars Palace i Las Vegas

I en serie tweets varslede Donald Trump natten til tirsdag den totale handelskrig mod antikken.

– Jeg spørger jer: Ønsker I den totale handelskrig? Ønsker I den, om nødvendigt, mere total og radikal, end vi i dag overhovedet kan forestille os den? tweetede USA’s præsident blandt andet.

Donald Trumps vrede skyldes antikkens manglende import af amerikanske biler. Han er også sur over, at  McDonalds ikke må åbne restauranter langs Via Appia i Romerriget, i Athen og i Karnak i Egypten.

Rammer Hollywood hårdt

Antikkens syv største økonomier, der er samlet i sammenslutningen Ancient Great Seven (AG7) mødtes i går til et hastemøde i Alexandria med den truende handelskrig som eneste punkt på dagsordenen. De syv er Romerriget, Egypten, Makedonien, Partherriget, Babylon, Fønikien og Sumer.

Alle syv er parat til at sætte hårdt imod hårdt over for Trump og USA. Det fremgår af et fælles papyrus udsendt via nyhedsbureauet Ancient Press Association.

Satyren erfarer, at skuespilleren Russel Crowe har startet en kampagne under hashtagget #Hollywoodtoo

Ifølge den fælles beslutning rammes USA hårdt, og Satyren erfarer fra pålidelige kilder, at AG7 har udpeget konkrete mål for gengældelse.

Det romerske senat er klar til at stoppe al franchise af klassiske brands i USA. Det vil ramme producenter af Cæsarsalat og steder som Cesars Palace i Las Vegas. Det forlyder, at Alexander den Store vil modsætte sig, at De Olympiske Lege afholdes i Los Angeles i 2028, mens Ramses 2. af Egypten vil lukke for amerikanske museers køb af egyptiske mumier og kræver pyramiden fjernet fra endollar-sedlen.

Men det hårdeste og mest mærkbare slag vil ramme Hollywood. AG7-civilisationerne vil nemlig stoppe enhver brug af klassiske filmplots, og fremover kan Hollywood ikke producere film med udgangspunkt i antikken.

Film som Gladiator, Troy og Ben Hur vil ikke længere kunne produceres i USA, mens Mumien 17, 18 og 19 risikerer at blive sat på stand by.

Satyren erfarer, at skuespilleren Russel Crowe har startet en kampagne under hashtagget #Hollywoodtoo, som skal standse præsidentens vanvittige handelskrig.

Trump har fis i kasketten

En handelskrig får dog størst konsekvenser for USA, vurderer filosoffen Aristoteles, som underviser i oikonomik, chrematistik og bouzouki ved skolen i Athen.

For en gangs skyld er Platon og jeg rørende enige om, at manden har fis i kasketten, mens Sokrates mest ærgrer sig over, at det er slut med Big Mac menuer

Han forklarer, at de fleste oldtidscivilisationer alligevel baserer deres økonomier på slaveri, og derfor har meget lave produktionsomkostninger.

– Slaver er jo billige i drift, og der er altid brug for en mere til at feje på Akropolis og sælge postkort til turisterne, siger Aristoteles og tilføjer:

– Jeg har tænkt meget over Donald Trumps rationale og talt om det med mine kollegaer under adskillige symposions og over mangen et krater vin. For en gangs skyld er Platon og jeg rørende enige om, at manden har fis i kasketten, mens Sokrates mest ærgrer sig over, at det er slut med Big Mac menuer, lyder det fra filosoffen.

Verden venter nu i spænding på, om Trumps trusler slukker håbet om, at Gladiator 2 nogensinde rammer lærredet.

Foto: Staff Sgt. Tony Harp

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Donald Trump udvider handelskrig til at omfatte antikkens civilisationer"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*