Nye Borgerlige: Fjern arabiske mønter fra danske museer 4.71/5 (14)

Arabiske sølvmønter fra vikingetiden er islamisk propaganda. Det mener en kandidat fra Nye Borgerlige, som går til valg på, at de hverken må udstilles eller erklæres for danefæ.

”Der er ingen gud uden Gud, og Muhammed er hans profet”. Det budskab møder gæsterne på en række danske museer, hvis de ellers kan læse og forstå arabisk.

Den muslimske trosbekendelse står nemlig skrevet på de mønter, der i vikingetiden kom til Danmark fra Arabien, og som udstilles på mange danske museer.

De er rendyrket islamisk propaganda og hører ikke hjemme i Danmark. Det er islamisering gennem bagdøren, og det skal omgående stoppes

Mønterne er i den grad faldet folketingskandidat for Nye Borgelige Ib Nudénock for brystet. Han går derfor til valg på, at de skal fjernes fra museernes udstillinger.

– De er rendyrket islamisk propaganda og hører ikke hjemme i Danmark. Det er islamisering gennem bagdøren, og det skal omgående stoppes. Danske museer skal formidle dansk historie og dansk kultur, ikke muslimernes. Vi er i Danmark, ikke i Islamisk Stat, siger Ib Nudénock.

Hvis det står til Ib Nudénock, skal Nationalmuseet også straks ophøre med at erklære mønter fra det islamiske område for danefæ. Han kræver tillige, at alle danefægodtgørelser, som er udbetalt for arabiske mønter, betales tilbage.

Mønterne forbliver i udstillingen

Nationalmuseet og samtlige museer Satyren har talt med afviser at tage mønterne ud af udstillingerne. Nationalmuseet vil ligeledes fortsat erklære mønter fremstillet i det arabiske område for danefæ.

At der er fundet så mange islamistiske mønter i Sverige viser jo blot svenskernes politisk korrekte knæfald for islam

– Nej, vi har ikke tænkt os at fjerne mønterne fra Nationalmuseets udstillinger, og vi kunne aldrig drømme om ikke at erklære dem for danefæ, siger Mark Ørtug, der er numismatiker og inspektør ved den Kongelige Mønt & Medaljesamling på Nationalmuseet.

– Mønterne er en del af vores historie, og de vidner om vikingernes vidtstrakte og intense handelsforbindelser til den arabiske verden for mere end 1000 år siden. Der er fundet over 10.000 arabiske sølvmønter i Danmark, men det er intet imod de 70.000, som er fundet i Sverige, og de fortæller alle historien om, at vikingetidens Skandinavien var tæt forbundet med Mellemøsten, tilføjer Mark Ørtug.

Den melding får ikke på Ib Nudénock til at ændre mening. Tværtimod. Han vil nu udvide det, han med egne ord kalder for sit korstog mod de arabiske mønter.

– At der er fundet så mange islamistiske mønter i Sverige viser jo blot svenskernes politisk korrekte knæfald for islam. Jeg mener, at vi er naive, hvis vi ikke tager os sammen og skrider ind over for islamiseringens stigende indflydelse i hele Skandinavien. Det er en sag jeg vil tage op med Sveriges kommende statsminister Jimmie Åkesson fra Sverige Demokraterne, lyder det fra Ib Nudénock.

Smelt mønterne om

Nationalmuseet afviser også kandidaten fra Nye Borgeliges krav om at forlange danefægodtgørelse for arabiske mønter betalt tilbage.

Det glæder formand for Dansk Detektorforening Carsten Jærnskroth. Han tager da også Ib Nudénocks krav om tilbagebetaling af danefægodtgørelse meget roligt.

– Det er da selvfølgeligt ærgerligt, hvis vi ikke længere får danefægodtgørelse for de arabiske mønter, vi finder, men det betyder ikke økonomisk ruin, hvis vi skal betale godtgørelsen tilbage for de mønter vi har afleveret til Nationalmuseet, da langt de fleste af vores medlemmer endnu ikke set skyggen af deres danefædusør, fordi Nationalmuseet har en meget lang sagsbehandlingstid, siger Carsten Jærnskroth

Når Ib Nudénock efter valget til næste år er kommet i Folketinget, vil han allerede samme dag, som det nye folketing træder sammen, stille forslag om, at samtlige arabiske sølvmønter smeltes om til nyt altersølv i danske kirker.

Foto: Tine Bonde Christensen, Nationalmuseet.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Nye Borgerlige: Fjern arabiske mønter fra danske museer"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*