Dansk Folkeparti: Dannevirke skal erstatte vildsvinehegn 4.9/5 (10)

Dannevirke er illegalt tysk krigsbytte. Volden skal repatrieres og flyttes til Danmark. Det foreslår Dansk Folkeparti, som vil erstatte det omstridte vildsvinehegn med Danmarks ældgamle grænsevold mod Tyskland.

Efter mere end 150 år på tysk jord skal Dannevirke flyttes til Danmark. Ud over at være et historisk mindesmærke over dansk forsvarsvilje skal det også frem over holde vildsvin og svinepest ude af landet.

Forslaget kommer fra Dansk Folkeparti, som i mange år har arbejdet for at tabte kulturskatte, krigsbytte og mindesmærker føres tilbage til Danmark.

I mere end 1000 år har Dannevirke forhindret invasioner af Danmark, når vi altså lige ser bort fra frankerne, sakserne, de holstenske grever, svenskerne under Torstenssonkrigen og Karl Gustavkrigene og så lige prøjserne i 1848 og i 1864 og tyskerne under Anden Verdenskrig

Partiets kulturordfører Alex Ahrendtsen forklarer, at Dannevirke hjem til Danmark er hjerteblod for partiet.

– Dannevirke er et historisk symbol på dansk forsvarsvilje, som siden nederlaget i 1864 og tabet af Sydslesvig har ligget på den forkerte side af grænsen. Vi betragter det som uberettiget krigsbytte, der skal tilbage til Danmark, siger Alex Ahrendtsen.

Indgår i vildsvineberedskab

Han lægger ikke skjul på, at forslaget er timet med velberådet hu.

– Selv om vildsvinehegnet er populært langt ind i Folketinget, så er den folkelige modstand stor, og Danmark bliver til grin i udlandet. Derfor tror jeg, at vi kan skaffe flertal for et krav til Tyskland om tilbagelevering af Dannevirke mod, at volden indgår direkte i det danske vildsvineberedskab, siger Alex Ahrendtsen.

Han er overbevist om, at Dannevirke vil være en effektiv barriere mod både vildsvin, afrikansk svinepest og andre uønskede indvandrere med forkert grisefarve.

– I mere end 1000 år har Dannevirke forhindret invasioner af Danmark, når vi altså lige ser bort fra frankerne, sakserne, de holstenske grever, svenskerne under Torstenssonkrigen og Karl Gustavkrigene og så lige prøjserne i 1848 og i 1864 og tyskerne under Anden Verdenskrig. Ud over over disse enkeltstående tilfælde, så har Dannevirke altid været et solidt og effektivt værn mod fjender og andre svin, forklarer Alex Ahrendtsen.

Trailerpassager til Fleggaard

Dannevirke kan med sine 40 kilometers længde ikke dække hele strækningen langs grænsen til Tyskland. Derfor foreslår Alex Ahrendtsen at en forlængelse opføres i vikingestil.

Alex Ahrendtsen forsikrer, at der er fri passage for trailere til Fleggaard, Calle og Otto Duborg

Meget tyder på, at Dansk Folkepartis forslag har stor opbakning. Dansk Landbrug er positiv over for forslaget, så længe svinene holdes ude. Grænsehandelsforeningen er dog bekymret for, om der er nok trailerpassager.

Alex Ahrendtsen forsikrer, at der er fri passage for trailere til Fleggaard, Calle og Otto Duborg, da forslaget ikke skal genere partiets kernevælgere.

Hos VisitSønderjylland har direktør Midde Matzen svært ved at få armene ned af bare jubel over udsigten til en ny attraktion og et turismefyrtårn.

– Mojn, lyder det fra en frisk turistchef, der forsætter i en lang og begejstret talestrøm på sønderjysk, som afsluttes med et ”mojn”.

Det er ikke lykkedes Satyren at få en kommentar fra Miljø- og Fødevareminister Jacob Ellemann-Jensen. Til gengæld har Forbundskansler Angela Merkel kommenteret Dansk Folkepartis forslag med et:

– Ach Du meine Güte! Wie schaffen wir das?

Foto: Papposilenos.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Dansk Folkeparti: Dannevirke skal erstatte vildsvinehegn"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*