Lykkelig skrædder: Jeg forslår i Helvede 4.86/5 (14)

Den arbejdsløse skrædder Aron har som den første gennemført vellykket aktivering i Helvede. Fanden er glad for, at en skrædder endelig forslår i Helvede.

Manglen på arbejdskraft er nu så udpræget, at selv en skrædder forslår i Helvede. Det har Fanden erfaret efter et aktiveringsforløb, hvor en midaldrende skrædder har reddet Helvede fra at fryse over.

Egentlig søgte Fanden en varmemester, da varmesystemet manglede kapacitet, og Helvede risikerede derfor at gå kold. Ventetiden på en VVS’er og ikke mindst prisen fik Fanden til at gå alternative veje og kontakte et jobcenter.

– Jeg har fungeret som konsulent for jobcentrene. Jeg er hjernen bag det danske aktiveringssystem, så jeg tænkte, at det var på tide at få lidt ud af det den anden vej, men skal jeg være ærlig, så havde jeg ikke de store forventninger, siger Fanden til Satyren.

Fanden indrømmer, at det kom bag på ham, at det lokale jobcenter overhovedet sendte nogen. Og så en skrædder. Men han erkender, at arbejdsmarkedet er så overophedet, at han tog imod det, han fik tilbudt.

Et frikvarter fra jobcentret

For den arbejdsløse skrædder Aron Levin var opholdet i Helvede et kærkomment afbræk fra jobcentrets umenneskelige krav, endeløse tilbud om ubrugelige kurser og barske kvoter for jobansøgninger.

– Kravene er langt færre i Helvede, og Fanden er meget mere imødekommende end min jobkonsulent Mogens. Det er nærmest som at holde ferie, fortæller en lykkelig Aron Levin.

Han endte med at løse opgaven på en innovativ måde, som er helt i tråd med Helvedes grønne omstilling og FN’s verdensmål.

– I stedet for at udvide systemets kapacitet, valgte jeg at sy isoleringsmåtter i et lækkert design og i spraglede farver, som kan muntre de stakkels forpinte sjæle lidt op, holde på varmen og reducere Infernoets CO2-udledning, siger den stolte skrædder.

Ansætter Aron

Djævlen er selv oven ud tilfreds med skrædderens indsats.

– Det beviser, at det lønner sig at give andre kompetencer muligheden for at bidrage til innovative løsninger, siger Fanden.

Han har derfor fastansat Aron Levin, som er lykkelig over ikke at skulle tilbage i jobcentrets klør.

Fanden ser også lyst på mulighederne for at løse flaskehalsproblemer på arbejdsmarkedet, nu hvor en skrædder faktisk forslår i Helvede.

– Jeg var tæt på at gøre noget meget drastisk og foreslå, at sort arbejde gøres til en dødssynd, men omvendt så vil det støvsuge det jordiske marked for håndværkere. Så ond er jeg trods alt ikke, lyder det fra Fanden.

Satyren erfarer, at Jobcentrenes Sammenslutning indstiller Fanden til at blive årets aktiveringsven.

Mashup: Mester Ictum.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Lykkelig skrædder: Jeg forslår i Helvede"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*